Årets bobilkommune

Mariestad er årets bobilkommune i Sverige 2016. Arkivfoto fra 2014: Knut Randem.

Mariestad er årets bobilkommune i Sverige 2016. Arkivfoto fra 2014: Knut Randem.

Medlemmene i den svenske Husbilsklubben har for tredje gang utropt Sveriges bobilkommune. Tidligere vinnere er Ystad og Kristinehamn. I år falt valget på en kommune kun et ”steinkast” fra fjorårets vinner.

– Våre medlemmer har hatt mulighet til å nominere den kommunen i Sverige de synes er mest bobilvennlig, sier styreleder Leif Edström.
Det er sett på helheten med alt fra bobilplasser til hvordan bobilister blir tatt i mot i kommunen, hvilke fasiliteter som finnes for eksempel for tømming av grå- og svartvann. Også kommunens skilting og informasjon om tilbudet til bobilister blir vurdert.

I Mariestad ligger bobilplassene i havnen kort vei fra de brosteinslagte gatene i gamlebyen. Arkivfoto: Knut Randem.

I Mariestad ligger bobilplassene i havnen kort vei fra de brosteinslagte gatene i gamlebyen. Arkivfoto: Knut Randem.

Fem i finalen
Blant kommunene medlemmene hadde nominert gikk Bengtfors, Kalmar, Mariestad, Mörbylånga og Skellefteå til finalen. Lørdag kveld ble det offentliggjort på foreningens årsmøte i Kristinehamn at det var Mariestad som gikk til topps og er årets beste bobilkommune i Sverige 2016.

Har satset fire millioner kroner
– Fantastisk, dette er enorm reklame for vår kommune, sier kommunalråd Johan Abrahamsson til Mariestads-Tidningen. Han legger til at kommunen nå får betalt for en bevisst satsning i Mariestad by. Det er blant annet satset fire millioner kroner i havneområdet for å tilrettelegge med parkeringer og nødvendige fasiliteter. Mariestad har drøyt 15.000 innbyggere.

I Mariestad kommune ligger det totalt fem bobilplasser. Tre av dem, Sjøtorp, Lyrestad og Norrqvarn ligger ved Göta kanal.

Sentralt i byen Mariestad kan du finne to bobilplasser. Den ene ligger i den ytre havnen med nærhet til gamlebyen og sentrum. I gjestehavnen ligger det ytterligere en bobilplass. Også den ligger sentralt i forhold til gamlebyen, spisesteder og handlemuligheter.
Det er Hamnmagasinet som driver fasilitetene for bobilister i havneområdet.

Abrahamsson tror denne utmerkelsen kan lokke flere turister til byen. I fjor kom det 5000 besøk til Mariestad med bobil. Det antallet tror han vil øke med denne hedersbevisningen.

Les også: I bobil rundt det store havet
Les også: 12 bobilplasser langs Göta kanal
Les også: Den beste bobilkommunen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *