12 bobilparkeringer langs Gøta kanal

Faksimile av Gøta kanals hjemmeside. Overnattingsstedene er markert.

Faksimile av Gøta kanals hjemmeside. Overnattingsstedene er markert.

Gøta kanal byr på en hel rekke opplevelser og arrangementer som ikke bare passer for de som ferdes på kanalen. Kanskje passer opplevelsene rundt kanalen best for deg med båt på hjul. Det er lagt til rette for bobiler og langs kanalen er det anlagt 12 bobilparkeringer. Her finner du oversikten.

Turbåten M/S Kung Sverker i Borenshults slussar i Motala Foto: Niclas Albinsson

Turbåten M/S Kung Sverker i Borenshults slussar i Motala
Foto: Niclas Albinsson

Om Gøta kanal starter i øst eller vest skal vi ikke bekymre oss over, men for en som kommer fra Norge vil den som regel starte i øst. Det gjør vi også her:

Sjøtorp
I idylliske Sjøtorp ved Väneren og Gøta kanals ene ende ligger den vestligste bobilparkeringen ved kanalen. Den ligger inntil kanalen og har 12 plasser med strøm og tilgang til vann, toaletter og dusj. Prisen er 185 SEK. Tømmestasjon finner du ved en nærliggende bensinstasjon. I Sjøtorp ligger også kanalmuseet.
Sjøtorp kan for eksempel også inngå i en rundtur rundt Väneren, som vi har omtalt her.
GPS: N 58º50’12.516 – E 13º 58’39.9.

Lyrestad
Ved gjestehavnen i Lyrestad får 25 bobiler plass tett inntil kanalen. Her får du ikke strøm, men adgang til servicehus med toaletter, dusj og vaskemaskin. Her er også tømmemuligheter for toaletter. Prisen er 150 SEK i tiden 16. Juni til 10. august. Ellers 125 SEK.
I havnemagasinet har den lokale husflidsforeningen sitt museum. Det finnes også minigolf og boulbane ved kanalen.
GPS: N 58º47’44.372 – E 14º2’34.807.

Norrqvarn
Ved Norrqvarn hotell & konferens finnes seks bobilplasser med strøm. Servicehus med toalett, dusj og annet finnes i hotellbygningen. Prisen er 175 SEK og det er åpent året rundt. På området finnes også Barnas minikanal.
GPS: N 58º47’13.147 – E 14º4’55.385.

Hajstorp
Dette er stedet for deg som vil sykle langs kanalen. Hajstorp ligger midt på strekningen mellom Sjøtorp og Tåtorp. Du kan selvfølgelig sykle hvor som helst langs kanalen, men her har du valget på hvilke retninger du vil ta.
Her er det håndverkere rundt kanalen, slusekafe og utstilling av en bondefamilies kår for 10 år siden og annet.
Bobilparkeringen er rolig og har plass til ti bobiler hvorav fire kan få strøm. Det er servicehus med toaletter, dusj, vaskemaskiner og toalettømming. Det er faste grillplasser og en vedfyrt badstue kan leies. Prisen er 175 SEK enten du får strøm eller ei.
GPS: N 58º44’57.227 – E 14º6’19.337.

Jonsboda
Her finner du en av Sveriges minste campingplasser, Jonsboda cafe & camping. Her finner du seks bobilplasser med strøm ved båtbryggene og ti plasser uten strøm. Prisen er 180 SEK med strøm og 140 SEK uten. I servicebygget finnes toaletter og dusj pluss vaskemaskin.
Stedet frister med å være et av kanalens triveligste steder, men uten det pulserende livet. Det fristes også med en runde i den vedfyrte badstuen.

Forsvik
I 2012 ble det her anlagt en ny plass for 15 bobiler og campingvogner bare 15 meter fra kanalkanten. Mai til september kan du benytte servicehuset med toaletter, dusj, vaskemaskiner og vannfylling. Prisen er da 150 SEK, men du kan stå der gratis resten av året. Det er restaurant på stedet.
GPS: N 58º34’30.108 – E 14º26’8.448. 8. (artikkel fortsetter under bildet)

Du kan sykle i behagelig terreng langs Gøta kanal. Foto: Göran Billeson

Du kan sykle i behagelig terreng langs Gøta kanal. Foto: Göran Billeson

Motala
På dette sentrale stedet har du hele tre muligheter for bobilparkering. Motala city bobilparkering inngår ikke i det offisielle nettet av bobilparkeringer langs kanalen, men vi har tidligere omtalt den her.
Ved vandrerhjemmet Motala verksted ligger det en camping på gress mellom kanalen og dokken. Her er det tilgang til strøm, toalett og dusj. Prisen her er 200 SEK i høysesongen, men kan økes med kr 50 ved spesielle arrangementer. I lavsesongen koster det 175 SEK å stå her.
GPS: N 58º32’52.924 – E 15º4’0.634.
Ved Borenshult ved Glasbrukets vandrarhem er det åtte plasser for camping med tilgang strøm, toalett og dusj. Prisen her er 185 SEK pluss kr 30 for strøm. Sesongen er mai til oktober.
Borenshults sluser er den nest største slusetrappa langs Gøta kanal. De fem slusene løfter båtene 15,3 meter fra sjøen Boren. Det gjør også dette til kanalens bratteste slusetrapp.
GPS: N 58º33’20.556 – E 15º4’41.88.

Borensberg
Videre østover finner du Borensberg og Glasbrukets vandrarhem med campingmulighet for åtte enheter. Fire av disse har strøm. Det er tilgang toaletter og dusj. Badstue finnes på området. Prisen her er 185 SEK pluss kr 30 for strøm. Sesongen er mai til oktober. Plassen oppgraderes i år og vil være klar i juni.
GPS: N 58º33’33.624 – E 15º18’12.6.

Bergs sluser
Dette er det største sluseanlegget langs Gøta kanal. Den har hele syv slusetrapper i Carl Johans slussar. Her løftes båtene 18,8 meter fra innsjøen Roxen. Dette er nok det mest besøkte anlegget langs Gøta kanal.
Her finner du en bobilparkering med (minst) 25 plasser. Det er ikke strøm her, men vann. Om du går 200 meter har du tilgang til servicebygg med toaletter, dusj, vaskemaskiner og tømming. Det er minigolf og kafe på området. Prisen her er 185 SEK og sesongen er april til september. Se vår tidligere omtale her.
GPS: N 58º29’4.452 – E 15º31’42.996.

Norsholm
Her finner du 14 plasser med støm og tilgang vann, toaletter og dusj. Plassen kan benyttes av både bobiler og campingvogner. Det er ingen tømmemuligheter, men en restaurant med alle rettigheter. Her er det også mange aktiviteter i området rundt – blant annet ridning på islandshester. Prisen er 185 SEK inkludert strøm og sesongen er mai til september.
GPS: N 58º30’25.812 – E 15º58’29.784.

Mem
Det østligste punktet på Gøta kanal er det trangt om plassen. I Mem er det bare fire plasser på bobilparkeringen, men de har til gjengjeld den beste plasseringen. Du har tilgang til gjestehavnens toaletter og dusj. I Kanalmagasinet er det restaurant. Prisen her er 185 SEK. Plassen er åpen i helger i mai og hver dag i juni til august.
Mem sluser ligger ved munningen ut mot St Annas skjærgård.
GPS: N 58º28’46.164 – E 16º25’5.016.

Det skjer alltid mye rundt Gøta kanal. Det kan derfor være lurt å sjekke deres hjemmeside når du skal disse veier.

Les også:

Gøta kanal har åpnet for sesongen

I bobil rundt det store havet

Gøta kanals interaktive kart over slusene (ekstern lenke)

Del dette med andre:

  4 comments for “12 bobilparkeringer langs Gøta kanal

 1. Fin og innholdsrike sider.

  Kan en med campingvogn lei plass på bobilcamp langs gøtakanalen?

  • Navnet på plassen vil nok gjenspeile hvem den er beregnet på. Uansett er det eierene av den enkelte plass som avgjør hva de tillater så det kan variere fra plass til plass.

 2. “I Sjøtorp finnes også anlegg for tømming av toalett og spillvann samt fylling av rent vann”
  Helt fullstendig misvisende opplysning. Er der nå, påske 2022, og her er det ingen slike anlegg. Det er tilgang til dusj/toalett for den plassen som ligger helt inntil kanal på nordsiden og vest for “Vaffelstugan”. Ingen tilgang til tømming av toalett eller gråvann overhodet. Strøm kun 6A på alle uttak unntatt 2 stk.
  Nyplanert plass på motsatt side av butikken har kun strøm. Ingen mulighet for vann/gråvann/toalettømming. Særledes lite fasiliteter for bobilfolket i Sjøtorp. For 200-225 får du knapt noe tilbake. Søppelcontainer er også fraværende.
  Oppsummert: oppskrytt sted på denne siden. Ikke forvent stort. Butikken er også stengt til slutten av april. Baltazar kaffe/restaurant, med god mat forresten, åpner for sesongen på langfredag. 12-16 er tidene.
  Mvh Jan Wold

  • Denne artikkelen er 8 år gammel. Da kan opplysninger være endret. Dine sitater er heller ikke hentet fra denne artkkelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *