– Vi vil bli best for bobiler

Ambisjonene er høye når antallet bobilplasser i byen øker til nesten 100. Campingplassen like utenfor sentrum har utnyttet sin kapasitet maksimalt. Derfor etableres to sentrale sommerbobilplasser i Harstad.

Ole-Johnny Korsgaard, direktør i Harstadregionens Næringsforening (t.h.) viser sammen med daglig leder i Visit Harstad, Jan-Erik Kristoffersen hvor den største sommerbobilplassen kommer. Foto: Privat.

Hva skal vi gjøre for å lage den beste bobilplassen? Spørsmålet dumpet inn med eposten til Bobilverden.nos redaksjon. Avsender var Ole-Johnny Korsgaard, direktør i Harstadregionens Næringsforening. Næringsforeningen er en del av prosjektgruppen som har tatt ansvar for prosjektet «Sommer Harstad 2020» med ambisjon om å få flere turister til byen.

Harstad camping har plass til 50 bobiler og campingvogner. Det skjønte Korsgaard ville bli for lite når norske bobilister i kjølvannet av koronapandemien skal ta sommerferien i Norge. Antallet bobilplasser har vært en utfordring i byen.

– I steden for å vente og se hvordan det går, gikk jeg hardt ut og sa at vi skal bli best for bobiler. Målet er å ta en tetposisjon ved å etablere to sommerbobilplasser i sentrum.

– Vi har leid universitetets parkeringsplass og et mindre område i havna. Her blir det plass til 38 bobiler ved Universitetet og 9-12 bobiler i havna. Den største plassen er asfaltert og der blir det også strøm og toaletter samt tømmemuligheter.

15. juni skal plassene være klare for åpning, men fortsatt gjenstår noen utfordringer med å klargjøre hvordan tømmingen skal foregå.

– Men alt skal være på plass til åpningen, sier en selvsikker Korsgaard.
De har ingen ambisjoner om å konkurrere med campingplassen. Derfor kommer prisene til å ligge i samme leie som på campingplassen. Begge plassene vil bli å finne i oppføringen på Bobilplassen.no når detaljene er klare.

Tas i mot av sommerverter
Bobilister til Harstad blir tatt i mot av sommerverter. De skal dele ut en velkomstpakke og kunne orientere om byen, utfartsmuligheter til øyene utenfor og alt som skal til for et hyggelig opphold.
– Og vil du en tur til Tromsø, så kan du ta hurtigbåten, spise lunsj i Tromsø og komme tilbake om ettermiddagen.

Korsgaard lover å være best på service og skikkelig håndtering av eventuelle klager. De vil legge mye inn på å bli best. De har også alliert seg med et lokalt bilverksted, Auto Nord, som vil ha en betjent servicetelefon til kl 20 hver kveld i tilfelle det skjer noe med bobilen din. Akutte reparasjoner skal da kunne utføres raskt. Denne servicen vil være tilgjengelig til sommerbobilplassene stenger 15. august.

Korsgaard håper tilbudet vil bli tatt godt i mot og satser på at det blir sommerbobilplasser i Harstad 15. juni til 15. august også neste år.

Oppdatert 23. juni 2020: På grunn av byggearbeider i sentrum måtte den ene plassen skrinlegges i siste øyeblikk. Plassen ved universitetet åpnet 19. juni med 38 plasser. Den er oppført i Bobilplassen.no.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *