Ingen nye avstandskrav på campingplasser i sommer

Nye avstandskrav mellom campingenhetene skulle opprinnelig innføres sommeren 2019. Bransjen ba om utsettelse til november 2019. Nå varsler departementet ytterligere utsettelse av nye regler – dersom de kommer.

Det er ikke sikkert det kommer nye krav til sikkerhetsavstand på campingplasser. Foto: Knut Randem.

I disse dager går vi inn i en ny campingsesong, og departementet vil derfor presisere at det er nåværende regler som gjelder denne sommeren, skriver Kommunal- og moderniseringsdepartementet i en pressemelding.

Det var Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) som sendte forslag til endringer i byggteknisk forskrift om brannsikkerhet og avstandskrav på campingplasser på høring etter oppdrag fra departementet.

Her ble det blant annet foreslått et nytt avstandskrav på fire meter mellom campingenheter på campingplasser.

Det har kommet inn en rekke innspill til de foreslåtte endringene. Tilbakemeldingene viser at det er flere som ønsker klare regler for hvilke avstander som kreves i ulike situasjoner. Departementet vil nå gjennomgå innkomne høringssvar og lytte til bransjen før vi eventuelt innfører nye regler, og det blir dermed ingen nye avstandskrav mellom campingenheter fra 1. juli i år.

Det er foreløpig ikke besluttet når nye regler eventuelt vil tre i kraft. Departementet vil imidlertid sørge for at en ikrafttredelse ikke skjer midt på sommeren, men i god tid før campingsesongen starter, skriver departementet.

Bobilverden.no er kjent med at departementet har hatt store problemer med hvordan de skal håndtere høringssvarene, som kom inn for over et år siden. Nå bekreftes dette med en vag antydning om at det kanskje ikke kommer nye regler.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Ny høring: Fortsatt uavklart om sikkerhetsavstand på campingplasser

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *