Usikkerhet om DAB og FM-slukking

Skal stengingen av FM-nettet utsettes? Og i tilfelle hvor lenge? Foto: Knut Randem.

Skal stengingen av FM-nettet utsettes? Og i tilfelle hvor lenge? Foto: Knut Randem.

Bare uker før FM-nettet etter planen skal stenges i det første fylket er det skapt usikkerhet om det kommer til å skje. Senterpartiet foreslo tidligere i høst å utsette stengingen av FM-nettet. Nå er både Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet på banen og kan velte flertallet for slukking.

Sp ønsker å utsette slukkingen av FM inntil dekningen i DAB-nettet har blitt bedre. Denne uka kom også Frp på banen med et forslag om å stanse slukkingen. Dette har fått Ap til å vurdere sitt syn, skriver avisa Klassekampen i dag.

Til avisa sier Aps mediepolitiske talsperson, Arild Grande at de flere ganger har stilt spørsmålstegn ved om beredskapen blir styrket gjennom omleggingen til DAB, slik Stortinget har forutsatt.

Han reagerer på at et av de to regjeringspartiene nå kjemper for å stanse prosessen. De vil derfor vurdere å støtte en utsettelse, men først vil de høre kulturministerens syn og vurderer å stille spørsmål i Stortingets spørretime om saken.

Dersom de tre partiene går inn for utsettelse, blir det flertall for dette synet i Stortinget.

Til nrk.no sier Grande at dersom regjeringen med Frp og Høyre stiller seg helhjertet bak gjennomføringen, vil de føle seg trygge på at alt er i rute og ikke stemme for utsettelse. Dersom de ikke får slike forsikringer vil de vurdere sin stemmegivning i Stortinget.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) sier til NRK at regjeringa står fullt og helt bak vedtaket om å slukke FM-båndet i 2017.

– Det er helt unødvendig å skape usikkerhet om dette. Dette er en omlegging som regjeringen med Høyre og Fremskrittspartiet står 100 prosent bak. Hva Frp på Stortinget gjør kan ikke jeg svare på. Omleggingen til DAB vil gi et mye bedre radio-tilbud og bedre beredskap, sier kulturministeren.

Forslaget fra Frps stortingsrepresentanter ble fremmet for sent til å bli behandlet i Stortingets kulturkomité og blir derfor behandlet som et løst forslag 6. desember. Før det bør kulturministeren gi Stortinget de nødvendige forsikringer om hun ikke skal risikere at de tre partiene stemmer for utsettelse.

Les også: Hvordan få DAB-radio i bobilen?

Del dette med andre:

  2 comments for “Usikkerhet om DAB og FM-slukking

  1. Utsett DAB det er for mange usikkerhetsproblemer ved DAB, la FM båndet fortsjette noen år enda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *