Ungdommelig film om Nasjonal turistveg

Roadmovien formidler mange flotte stemninger fra Sognefjellsvegen. Bildet viser opptak på Mefjellet. Foto: Tonje Tjernet/ Statens vegvesen

Trodde du Nasjonale turistveger bare er egnet for godt voksne? Kanskje det, men nå vil Statens vegvesen nå et yngre publikum med en ny «roadmovie».

Med fengende musikk og vakre naturbilder, lanserer Statens vegvesen nå den første «roadmovien» fra Sognefjellet.
– Det er med glede vi endelig kan vise en film om Nasjonal turistveg Sognefjellet, sier Silja Lena Løken, prosjektleder for filmen i Statens vegvesen.
– Sognefjellsvegen er en av de vakreste kjøreturene i Norge. Med filmen ønsker Statens vegvesen å vekke reiselyst hos både unge og eldre, først og fremst fra Norge, Tyskland, Nederland og USA, men Kina vil også være et viktig marked.

– Med filmen ønsker vi å nå en yngre målgruppe enn aldersgruppen man kanskje vanligvis forbinder med en bilferie. Målet er å lage en universell film som kan være like varm og sjarmerende for nordmenn og europeere som for asiatere og amerikanere. Alle nasjonaliteter skal kunne kjenne seg igjen i denne filmen. En «roadtrip» er også noe du kan legge ut på enten du er 35 eller 65 år. Nasjonale turistveger er noe som berører, og vi ønsker å formidle stemningen og opplevelsen på turistvegen, sier Løken.

I siste scene møter da også de unge og hippe et voksent bobilpar ute i det samme ærendet; Å oppleve. Se «roadmovien» her:

Dette er slett ikke den første filmen Statens vegvesen har laget om Nasjonale turistveger. I fjor lanserte de en lengre film som tar for seg alle strekningene med stemninger og installasjoner. Filmen er på 12 minutter og du kan se den her:

Nå er det bare å starte drømmene om neste års bobilturer.
Om du kan vente så lenge…

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *