Venter du på vrakpanten for bobiler?

Også bobiler blir til vrak og skal behandles forsvarlig. Foto: Knut Randem.

I april kunne Bobilverden.no fortelle om forslaget til vrakpant for bobiler og enkelte andre kjøretøy og båter. For båter ble bestillingen fra Stortinget gjennomført fra 1. oktober, men bobiler kommer etter om ikke så lenge.

Det var i Statsbudsjettet for 2017 at vrakpant for båter og blant annet bobiler ble vedtatt. Det skal gis et tilskudd på 8250 kroner for «lastebiler, campingbiler og bobiler», og 1000 kroner for mopeder og motorsykler.

Miljødirektoratet sendte i april sitt forslag til gjennomføring til Klima- og miljødepartementet for godkjenning. 30. juni fikk direktoratet klarsignal for å gjennomføre ordningen i tråd med sitt forslag.

Miljødirektoratet foreslo å utvide den etablerte vrakpantordningen, men at deler av pengene for vraket går direkte til behandlingsanleggene fordi dette er mer komplekse biler å behandle som avfall.

Seksjonsleder Pål Spillum i Miljødirektoratet, seksjon for avfall og gjenvinning fortalte i april at det nye tilskuddet vil komme i tillegg til den ordinære vrakpanten på 3000 kroner og at alle bobiler vil omfattes uansett vekt.

Bobilverden.no har i dag spurt Spillum om når den nye tilskuddsordningen kommer. Da svarer han at den nye ordningen for vrakpant vil være på plass i løpet av høsten. Han vil ikke tidfeste det nærmere nå da de arbeider med tekniske sider ved gjennomføringen.

Direktoratet arbeider videre i tråd med sitt forslag og det er klart at noe av vrakpanten vil gå til eier mens resten vil gå til avfallsbehandleren. Fordelingen mellom de to kan ikke Spillum si noe om før ordningen lanseres senere i høst.

Les også: Vrakpanten for bobiler øker dramatisk

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *