Knutepunktet mellom øst og vest

Fagernes Campingpark ligger i naturskjønne omgivelser i Valdres.

Valdres strekker seg fra de frodige og vannrike dalene i sør til Jotunheimens dramatiske fjell i nord. Her finnes en rekke med fullservice campingplasser med gode aktivitetsmuligheter for hele familien. Noen mener at flere av dem er blant Norges aller beste. 

Fagernes Campingpark ligger i Fagernes i Valdres, som kalles knutepunktet mellom øst og vest. En helårs firestjernes campingplass omkranset av vakker natur langs Strandefjorden. Stedet ble kåret til Årets Campingplass 2010 av Norsk Caravan Club. Det ryktes om et nytt femstjerners anlegg og mye har visst skjedd siden den gang, så vi ble nysgjerrige og dro for å ta en nærmere titt.

Kaja Funder Idstad ønsker campinggjester velkommen.

Yrende campingliv
Fra gammelt av var Fagernes Campingpark et jorde tilhørende Nes Gard. Etter andre verdenskrig ble det drevet enkle former for campingvirksomhet på området. Familien Kroon overtok plassen i 1990 og har eid og drevet plassen siden den tid. I dag drives stedet av sønnen Erik og samboer Kaja Funder Idstad. Eriks far, Kees Jan Kroon, kom opprinnelig fra Nederland. Han var snekker og treskjærer, og bygde flere nye hytter, sanitæranlegg og resepsjon. Hans utskjæringer setter den dag i dag sitt personlige preg på Fagernes Campingparkpark.

Engasjert
Kaja Funder Idstad er daglig leder ved Fagernes Campingpark og er en engasjert dame som har stor respekt for oppgaven. Hun ønsker hjertelig velkommen og geleider meg inn i parken.

I Valdres kan du ha et sporty ferieliv.

– Hvem den typiske gjesten hos dere?-
Kaja forteller at her kommer en god blanding av barnefamilier, fotturister, pensjonister og arbeidsfolk. Stadig oftere besøkes stedet av aktive- og proffsyklister. I fjor var sykkel juniorlandslaget innom. Med gangavstand til Fagernes sentrum er det lett å ta seg rundt uten bil.

Luksuscamping
– Vi tilbyr overnatting i hytter og leiligheter med høy standard og har oppstillingsplass til 200 campingvogner og bobiler, hvorav 70 er helårsplasser-, forteller Kaja. – I tillegg har vi 19 hytter og fire leiligheter som gir 120 sengeplasser. Vi har flest bobilgjester.
Nyheten er «Utsikten» som ligger på en liten høyde. En romslig hytte på høystandardhytte på 70 kvm med utsikt utover Strandefjorden. Den har to soverom og hems (åtte sengeplasser). Den er fullt utstyrt med sengetøy, kjøkken, oppholdsrom med sofa og TV, samt bad med dusj, toalett og vask. For de som fortrekker det helt enkelt, ligger det en hyggelig teltplass nede ved vannet.

Toalett for de som liker klovnerier. Prinsessene har fått sin egen trone.

Femstjerners sanitæranlegg
Turen går videre til en omvisning i det nye femstjerners sanitæranlegget. Her er store låsbare rom hvor gjestene kan nyte badeseansen i ro og fred. Baderommet for barna er imponerende. Her er virkelig «gøy på badet». Selv det å gå på toalettbesøk blir en opplevelse enten du liker prinsesser eller klovner. Mamma og pappa trenger nok ikke å mase på ungene for å komme seg inn i de morsomt dekorerte dusjene. Kjøkkenavdelingen bør tilfredsstille selv de mest kresne. Det er lyst, moderne og velutstyrte og flere familier kan kokkelere samtidig, mens de minste koser seg i lekekroken. Klesvasken kan du gjøre unna samtidig i det nye vaskerommet på anlegget.

Kvalitetsløftet
– Bransjen må løfte seg og tilby kvalitet i alle ledd.
Kaja har et brennende engasjement for at bransjen skal løfte seg og tilby kvalitet i alle ledd.

– Produktet vi selger skal være godt og ikke minst bruke gode digitale hjelpemidler. Bransjen må bli up-to date og komme seg vekk fra Harrystempelet, utdyper hun.

– Vi har fortsatt et stykke å gå der. Tilfredse kunder er det vi lever av og da må vi henge med i svingene og utviklingen. Vårt mål er at plassen her skal være i stadig utvikling med fokus på fornyelse, vedlikehold, service og kvalitet.

Fagernes Camping ligger i naturskjønne omgivelser med mange tilbud for barn.

Aktivitetstilbud for små og store
Vi vandrer videre langs stranden som bukter seg rundt campingparken. Her er det tilrettelagt for aktivitet! Du kan boltre deg med alt fra bading, båtliv, stupetårn, vannleker til grilling eller benytte lavvoen.
– Er det aktiviteter som er spesielt populære?-
– Javisst, vi arrangerer årlig noe vi kaller «Vannsportens dag»-, forteller Kaja.

– Da rigges strandområdet med båter, vannski, joller, tuber, bananer, kajakker robåter og små og store tråkkebåter. Det kjøres vannshow og konkurranser og det er et yrende folkeliv her. Vi er jo stolte av å ha Valdres Folkemuseum som nærmeste nabo, utbryter Kaja.

Boltreplass for de minste i en egen minicamp.

Naturstier
Eller hva med dagsturer til en rekke opplevelser? For eksempel er en dagstur til Besseggen eller vandre på flotte naturstier i turområdene. Høsten byr på fiske og turer og rakfiskfestival. Vi har tre alpinanlegg ca. en halvtimes kjøretur unna. Om vinteren benyttes vannet mye til skiturer, isfiske og flyshow, hvor vi huser mange av gjestene. De minste trenger heller ikke å kjede seg utendørs. I «Minicampen» er det full rulle for barna. Her kan de klatre, skli, huske eller utfordre seg på balansestolpene og hengebroen.

Handikapvennlig brygge med båtutleie.

Handikapvennlig brygge
På brygga forteller Kaja at de har tilpasset denne for funksjonshemmede slik at alle gjester får tilgang til fjordens gleder – uansett handikap. Mens vi står der legger en båt inntil brygga og en gjeng ivrige fiskere hilser blidt til oss idet de går i land, fornøyd med dagens fangst.

– Ja, det er fisk i fjorden, smiler Kaja. Bortenfor brygga ligger Gapahuk’en hvor gjestene kan kose seg med bål og tilberede sin egen mat. Eller kanskje dagens fangst? Her arrangeres også grillkvelder og sosiale sammenkomster.

Mattradisjoner
– Er du glad i mat vil du elske Valdres. Vi er dyktige på lokalprodusert mat og produserer alt fra ost, iskrem og spekemat til rømmegrøt og rakfisk. Her fristes gjestene med tradisjonsrike retter av mange slag, basert på kortreiste råvarer og øl fra lokale bryggerier. Øl fra lokale produsenter er i vinden om dagen. Gjerne med spekepølse og flatbrød om du ønsker «nogo attåt». Eller hva med lokalprodusert iskrem med karamell av einebær og honning nougat? undres Kaja.

Og vi trekker konklusjonen: Fagernes Campingpark har mye å by på uansett hvilken himmelretning du kommer fra.

Tekst og foto: Kristin Smedsrud, Bobil- og Caravanmagasinet

Les også: Camping i Valdres

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *