Tviler du på om avstand er viktig?

I Norge har vi tre og fire meter sikkerhetsavstand mellom campingenhetene. Andre land har ikke slike krav og det parkeres tett. Her gikk 50 bobiler opp i røyk.

50 forkullede campingkjøretøy. Foto: Brannvesenet.

Ved Punta de Jandia på Fuerteventura, en av Kanariøyene, gikk denne uka om lag 50 campingkjøretøy opp i røyk.

I følge det lokale brannvesenet startet brannen i en bobil og spredde seg raskt til de andre bobilene og campingvognene på stedet.

Denne filmen er tatt opp av det lokale brannvesenet og publisert av blant annet Planeta Canario:

Bobilplassen ligger nær bebyggelsen, men spredde seg ikke til denne. Brannen skal ha oppstått om dagen og ingen personer skal etter det som oppgis være skadd.

Det var canariajournalen.no som først omtalte saken.

I Norge er de nye avstandsreglene fire meter på områder regulert til camping og ved kommunalt vedtak i reguleringsplaner. Eiere kan også fastsette avstandskrav på sine bobilplasser.

På områder regulert til camping vil den gamle regelen på tre meter fortsatt gjelde dersom det må gjøres ombygging for å kunne øke avstanden.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: 1. mars = 4 meter sikkerhetsavstand

Del dette med andre:

  5 comments for “Tviler du på om avstand er viktig?

  1. Hendelsen på Fuerteventura er et godt bevis på nødvendigheten av avstandsreglene, men jeg jeg spør meg hvorfor gjelder ikke de samme reglene i en båthavn.Ta en tur til Smøgen eller Skagen i fellesferien.Her ligger båtene tette som hagl.Brann i båt er vel heller ikke en sjeldenhet.
    Her må myndighetene komme på banen.Nok et eksempel på hvordan bobilbruk pålegges både fornuftige og ufornuftige restriksjoner, men båtfolket stort sett får gjøre som de vil.

  2. Jeg har full forståelse for avstandskravene, men hva gjør vi når campingplassen anviser plasser til biler som resulterer i 2 m avstand?
    Vi var tidlig ute, men før kvelden kom, var det anvist plasser til biler som da ble stående altfor tett.

    • Om campingplassens eier ikke reagerer på din klage, er det alltid mulig å ringe til brannvesenet.

  3. Jeg leste her at avstand mellom bobiler skal være mellom 3 og 4 meter. De nye reglene fra 1. mars 2022, sier 4 m. Jeg snakket også med Brannvesenet i en liten by nettopp, hvor det på kommunens bobilparkering var veldig tett. De svarte at det skulle være 4 m og de sendte bekymringsmelding til kommunen. Hva er riktig?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *