Tenk sikkerhet på camping

Årlig er det rundt 45 campingbranner i Norge, hvorav de fleste forekommer i sommerhalvåret. I perioden 2017-2020 har det ifølge brannstatistikk.no oppstått personskader ved fire tilfeller.

Pass på avstanden på bobilplasser og campingplasser. Helst 4 meter mellom hver enhet, mener Norsk Brannvernforening. Foto: Knut Randem.

I år som i fjor skal mange nordmenn feriere i eget land, noe som betyr ekstra mange ferieglade turister på campingplasser. Norsk brannvernforening oppfordrer alle campingturister til å tenke sikkerhet i sommer. Så langt i år er det registrert 15 branner i campingenheter.

Camping er svært populært blant folk som ferierer i Norge om sommeren, men ikke alle er klar over at denne ferieformen også kan medføre brannrisiko.

– På camping bor, sover og hygger vi oss i delvis trange og ukjente omgivelser omgitt av lett antennelige materialer. I kombinasjon med bruk av åpen flamme, gass, grill og elektriske apparater øker det risikoen for branntilløp, sier administrerende direktør Rolf Søtorp i Norsk brannvernforening.

En campingbrann kan spre seg svært raskt, derfor er det ekstra viktig å overholde kravet om minst tre meter sikkerhetsavstand mellom campingenhetene.

– Norsk brannvernforening anbefaler å holde minst fire meter avstand mellom ulike campingenheter. Dette er også et krav Regjeringen ønsker å innføre fra 1. januar 2022, noe som er svært gledelig og som vil bety mye for brannsikkerheten på norske campingplasser, sier Søtorp i en pressemelding.

– Hensikten med sikkerhetsavstanden er å begrense spredningen ved brann, slik at personer nær brannen har tid til å rømme. Med økt avstand øker du også tiden du har på å komme deg i sikkerhet, forteller Søtorp.

Brannvernforeningen minner om at alle registrerte campingvogner og bobiler skal ha røykvarsler og minimum ett pulverapparat på 2 kg.

– Det er påbudt med røykvarsler i alle campingvogner og bobiler der folk sover. Bytt batteri og test røykvarsleren før du tar campingenheten i bruk. I telt kan du bruke en reiserøykvarsler. Fungerende røykvarsler redder liv, også på camping, avslutter Søtorp.

Tekst: Redaksjonen

Les også: Brannvern: Fire meter opp og fire meter til siden

Del dette med andre:

  1 comment for “Tenk sikkerhet på camping

  1. Hva gjør man når plassen er merket med plassering som er for trange, som for eksempel på bildet over. Der er det vel knapt over to meter mellom bilene vil jeg tro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *