Kommentar: Bruk campingplassene!

Bobil er et allsidig redskap for å få den ferieopplevelsen du vil ha. Men må du alltid bo på en kjedelig bobilplass? Mange campingplasser er både billigere og bedre.

Kjedelig når du ikke trenger en sentrumsnær plass. Foto: Knut Randem.

Opprinnelig ble bobilplasser etablert for å gi turister i bobil en enkel mulighet til å besøke byer og tettsteder. Men så kjedelige som mange av dem er, så er da ikke de et godt reisemål i seg selv?

Bobilplasser gir fantastiske muligheter til å besøke byer og tettsteder vi ellers ikke kommer til med bobil. Å ligge på en campingplass langt ute på landet er ikke noe alternativ i slike tilfeller.

Mange kommuner og andre aktører har funnet ut at det er riktig og viktig å tilby sentrumsnære bobilplasser. Når kommuner gjør det, rykker NHO Reiseliv nesten automatisk ut med et rop om illojal konkurranse med deres medlemmer. De bør heller spørre medlemmene sine om hvorfor ikke de fant på å etablere et slikt tilbud. Deres virksomhet er ikke dømt til å foregå innenfor campingplassens område. Og kompetanse på overnatting har de.

Du synes kanskje ikke dette stemmer med overskriften? Vi kommer til det om litt.

Bobilen gir oss stor valgfrihet i å velge mellom campingplasser, bobilplasser (bobilparkering) eller å fricampe for oss selv på egnede steder.

Selv sier vi som Ole Brumm; Ja takk, begge deler. Eller alle tre etter behov. Ja, for det må jo være stedet vi ønsker å besøke som avgjør hvilken form for overnatting vi velger.

En bobilplass er egentlig et gørr kjedelig sted å oppholde seg. Bobiler på rekke og rad og kun minsteavstand mellom dem. Vi bor der fordi det er praktisk i forhold til det vi skal gjøre.

Det høres ut som om noen kun bor på bobilplasser. Er det fordi de ikke tror at de kan bo på en campingplass eller tror de det er dyrt?

Bli prisbevisst! Det er ikke sikkert campingplassen er så dyr som du tror, mener redaktør Knut Randem i Bobilverden.no. Foto: Ellen Randem.

Ok, de kan så visst være dyre nok. Men mange bobilplasseiere har sett sitt snitt til å øke prisene på enkle overnattingeplasser alt for mye under pandemien. Bortsett fra de campingplassene som har gått helt av skaftet, er det mange campingplasser som er bedre og rimeligere enn mange bobilplasser. Det er ingen grunn til å skygge unna dem om det passer med det du skal gjøre. En venne- eller familiehelg blir bedre på en campingplass enn på en utrivelig bobilplass om du bare skal være der.

For å sette det litt på spissen så finnes det to typer folk i bobil. De som vil ha alt gratis. Og de som later som om penger ikke betyr noe. De fleste av oss befinner oss et sted i mellom. Hva med å være litt prisbevisst? La sammenheng mellom pris, beliggenhet og kvalitet avgjøre?

Pandemi og prisdrivere
Pandemien har gjort camping- og bobilbransjen mer attraktiv for de som vil tjene penger. Vi ser at investorer kommer inn på eiersiden for campingplasser. De vil selvfølgelig tjene penger. Mer enn familien som drev plassen tidligere.

I kjølvannet av pandemien ser vi også at det popper opp aktører som lanserer ulike apper med bestillingsløsninger der de skal tjene penger per bestilling. Alle er ennå ikke på markedet. Både disse og investorene er med på å drive prisene opp.
Bobilverden.no driver selv Bobilplassen.no, som finansieres med annonser, og har opplevd forsøk på tyveri av innhold. Tjene penger skal de, men gjøre jobben selv er det ikke alle som vil.

Prisene vil ganske sikkert drives videre oppover. Da gjelder det å være prisbevisst – ikke fordi du har dårlig råd, men fordi det kan bremse en priskarusell. I den konkurransen er det slett ikke sikkert det er campingplassene som taper – selv om du må betale for en lekeplass og et hoppeslott du ikke trenger. Eller kanskje derfor?

Og mener du virkelig at penger ikke betyr noe som helst, ja så får du heller betale overpris.

Knut Randem
ansvarlig redaktør
Bobilverden.no

Del dette med andre:

  7 comments for “Kommentar: Bruk campingplassene!

 1. Vi bruker campingplasser når vi kan.
  Når vi er på tur er vi fysisk aktive, vi er ikke laget for å sitte på rævva å drikke under markisa, tett i tett.
  Men problemet nå er jo denne hersens Norgesferien, der vi vil er det overfylt, ikke mulig å komme inn, da må en utenfor….
  Det verste var en natt hvor vi parkerte rett utenfor campingplassen i sammen med et titalls andre bobiler. Der var det ikke fullt av småbarn som var ekstremt høye på sukker….
  Det var noen få som til slutt roa seg i tolvtida. Takke meg til en Stellplatz i Tyskland, der er det fredelig og rolig. Stort sett ikke en lyd etter kl 10. Det samme kan ikke sies i Norge….
  Camping i Norge har blitt mye mindre trivelig synes jeg, jeg er ikke fan av sild i tønna opplegget.

 2. Greit med Stellplattz i Tyskland, de har over 1200 gratis plasser.
  Ikke lenger enn du kan gå til byen.
  De er fra 3 til over 30 plasser alle med 16 amp sikringer.
  Gratis strøm!
  Helt fantastiske plasser og du sover trykt der.
  Vi kjører til Spania og stopper på 3 av plassene hver gang..
  Vann og tømming.
  Betaler 1 euro for vann 💧.
  Og ikke noe fyll og bråk

  • Nå har ikke jeg opplevd verken gratis stellplatz eller gratis strøm i Tyskland, og det er slett ikke alle plasser som har strøm heller, men det viktigste er at en faktisk får fred når en skal sove, det er ikke alle som bruker bobilen til festbule!

 3. Grunn til at vi velger bobilparkering er at det er enkelt og greit.. Liker og klare oss selv..Ingen utsjekk tider, ingen betjening/resepsjon og innsjekk/utsjekk. Stort sett fast underlag asvalt/grus og greit med plass for inn/ut kjøring. Har alle fasiliteter i bilen ink. strøm for lengre opphold. Svært sjeldent vi er lengre en to døgn på samme bobilparkering før vi kjører videre til neste.. Ved opphold lengre lengre en 2-3 døgn velger vi camping, ved lengre opphold «godtar» vi tiden/«energien» det tar med inn/ut sjekk og at det ofte er litt mere «lirking»/trangere inn/ut på camping enn bobilparkering. Var kun på bobilparkering hele 2020 sesongen. Har hatt vogn i 15 år og da stort sett bare camping, savner egentlig ikke campingplass livet etter 8 år med bobil og stort sett bare bobilparkeringer.

 4. Ok å overnatte på campingplasser, men ofte er det booking og da blir friheten med camping litt vanskelig. Er du på tur så er du på tur.

 5. Det kan sies positive og mindre positive ting både om campingplasser og bobilplassen eller bobilparkeringer som mange egentlig er da det er for lite fasiliteter til å kalles bobilplass.
  Alle 3 typene er det behov for, men jeg liker lite at bobilplasser/bobilparkeringer også begynner med utsjekk før kl. 12.00. Er kanskje ikke annet å vente når prisen også på mange av dem har steget til nesten campingplass pris? Heldigvis er disse plassene i lite mindretall enda, men …….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *