Tellus kjøper dansk og tysk selskap

Tellus Caravan og Fritid AS gjør sine første oppkjøp i utlandet. Dette skal være det første steget mot en etablering i Danmark der målet er å etablere flere forhandlere i løpet av året.

Skandic & Nordic Reisemobile GnbH og Skandic Autocamper Aps inkluderes i Tellus-konsernet.

Det er to selskap Tellus nå kjøper. De ligger på hver sin side av grensen mellom Tyskland og Danmark: Skandic & Nordic Reisemobile GnbH, i Tyskland og Skandic Autocamper Aps, i Danmark.

De to selskapene har 19 ansatte og omsatte i 2021 for 111 millioner kroner. Selskapene har god lønnsomhet og er sterkt voksende, skriver Tellus i en pressemelding.

De tidligere eierne vil fortsette i sine sentrale stillinger i selskapene, og som nye medeiere i konsernet gjennom sine reinvesteringer i Tellus Partners AS.

– Med dette partnerskap styrker Tellus Caravan og Fritid seg ytterligere i Norden hvor vi fra før har gode selskaper, og hvor vi nå i enda større grad kan utnytte samarbeid og synergier knyttet til brukte bobiler og garantihåndtering, til fordel for våre felles kunder, skriver selskapet.

Samarbeidet er første steg i etableringen i Danmark, der målsetningen er ytterlige 3 – 4 forhandler etableringer i 2022.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Tellus skal bli stor i utleie – overtar etter konkurs

Del dette med andre:

  3 comments for “Tellus kjøper dansk og tysk selskap

      • Jeg er også skeptisk. Det er ikke bra at bransjen domineres av to-tre store konsern. Liker ikke at de store blir enda større, og dermed tar markedsandeler fra mindre og uavhengige aktører.

        Men ellers så er det jo kjekt at norske foretak også etablerer seg i utlandet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *