Tellus skal bli stor i utleie – overtar etter konkurs

Touring Cars har inngått samarbeid med Tellus om utleie av bobiler. Det skjer mindre enn to måneder etter konkurs hos tidligere partner.

NM-selskapene har tidligere hatt overvekt av Hobby bobiler i stallen. Disse er nå overtatt av Tellus Rental AS. Foto: Knut Randem.

Finland-baserte Touring Cars startet utleiekjeden for over 40 år siden og var på plass i Norge allerede i 1989. Etter konkursene i NM Bobilutleie AS, Northern Miles AS og NM Living AS blir Tellus nå ny franchisetaker i Norge.

Selskapene som gikk konkurs opererte fra Minnesund og Tromsø. Disse utleiestasjonene har nå blitt overført til Tellus Rental AS, som er et heleid datterselskap av Tellus Caravan og Fritid AS.

Til Bobilverden.no forteller Roy Nordanger, daglig leder i Tellus Rental AS, at Tellus overtar 50 Hobby bobiler i boet og har kjøpt ytterligere 60 slik at utleiestallen blir på 110 bobiler. (Rettet: Vi skrev opprinnelig at Tellus overtok 80 bobiler fra boet. Tallet som tidligere er oppgitt av bobestyrer inneholdt kjøretøy som ikke er overtatt av Tellus.)

– Dette vil ivareta både våre norske og internasjonale kunder enda bedre med en enda større bredde I tilbudet, både når det gjelder service og flåtebredde, sier Veijo Tiitinen, administrerende direktør i Touring Cars i følge Tellus egen hjemmeside.

– Etterspørselen etter bobilferie har økt markant og trenden ser ut til å fortsette. Dette er noe vi vet, og sammen med Tellus er vi mye bedre rustet til å møte endringer i kundenes behov, som ofte handler om å kunne tilby tilpassede ferier for kundene. Dette gjelder spesielt i Norge som byr på så mange muligheter med hensyn på den storslåtte naturen og muligheter for utendørs aktiviteter, fastslår Tiitinen.

Tellus ekspanderer videre
Tellus har nå vokst til 16 forhandlere og servicestasjoner og ved etableringen av Tellus Rental teller gruppen nå 24 selskaper. Tellus vil i 2022 nå en omsetning på i overkant av 2 milliarder kroner. Gruppen sysselsetter mer enn 250 ansatte.

Selskapet utvider nå servicekonseptet ved å inkludere bobilutleie gjennom datterselskapet Tellus Rental AS, som nå blir en offisiell franchisetaker for Touring Cars i Norge.

– Vi ønsker å tilby forskjellige muligheter for alle som ønsker å prøve denne livsstilen, enten det er å kjøpe sin egen bobil eller campingvogn eller om man ønsker å leie for å kunne oppleve en bærekraftig ferieform. Man kan også prøve livsstilen gjennom «Try&Buy»-konseptet. Vi ser et stort potensial i å være en tilbyder av utleie i tillegg til være Nordens største salgsorganisasjon i bransjen, og vi er stolte av være en del av det europeiske nettverket til Touring Cars, sier Nordanger.

– Tellus Rental AS skal arbeide ut fra NM-selskapenes gamle lokaler på Minnesund og i Tromsø. I tillegg blir Trondheim etablert som nytt utleiested. Ytterligere utleiesteder vil bli vurdert senere, avslutter Nordanger.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Tellus kjøper dansk og tysk selskap

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *