Populær bobilplass kan bli større – eller reduseres

Skal 20 av de 50 plassene forsvinne – eller skal bobilplassen utvides? Det avhenger av utleierne og deres planer. I 2021 ble det besøksrekord på bobilplassen.

Det er på området nederst kommunen håper på utvidelse av bobilplassen. Foto: Alan Billyeald.

På fire år har antallet besøksdøgn på bobilplassen i Flekkefjord økt fra 4404 til 7218 i 2021. Spesielt under pandemien har besøket hatt god framgang og i de viktigste sommermånedene er 85 prosent av plassene opptatt. I 2020 endte besøkstallene på 5632 og i 2021 økte tallene med ytterligere 1586 døgn.

– Vi er veldig fornøyd med besøket på bobilcampen. Spesielt at økningen er så bra og at vi har fått en god bredde i sesongen fra april til oktober, sa næringssjef Hans-Egill Berven i Flekkefjord da han la frem tallene for bobilcampen på formannskapsmøte før helgen. Det var avisa Agder som først omtalte saken.

– Flekkefjord har blitt en turistby og satsningen på bobiler har vært en god ting. Det er fine folk å få på besøk. De er med på å skape liv i gatene, butikker og restauranter, sier Berven til Bobilverden.no.
Han mener plasseringen av bobilplassen er viktig for å trekke turister til byen. Derfor håper han på en utvidelse i år.

Større eller mindre bobilplass?
Flekkefjord kommune vil gjerne utvide plassen. I bystyret var det allerede i fjor vår et ønske om å utvide bobilplassen før 2020-sommeren, men tiden ble for knapp. Kommunen leier området av Bane Nor Eiendom og Flekkefjord Slipp Eiendom. Det er sistnevntes område som kan utvides.

Avtalen med Flekkefjord Slipp Eiendom opphører 1. april 2022. Næringssjef Hans-Egill Berven sier til Bobilverden.no at han tror på fornyelse av avtalen og at det sannsynligvis blir en utvidelse. Det er viktig for byen.
– Da blir området så stort at vi må prøve å bryte det opp med noe grønt, for eksempel hekker slik at det blir trivelig å være der.

Da plassen ble etablert fikk han mye hjelp av Bobilforeningen. Det satte han stor pris på. Nå kommer nabokommunene til Berven og ber om råd når de skal lage bobilplasser, forteller han.

Berven bobler over av begestring for utviklingen, men minner om at de også har en fin bobilplass på Hidra. Den ligger i havgapet, men i le ved en sandstrand.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Populær bobilplass drives videre med utløpt avtale

Les også: Slik blir Flekkefjords bobilcamp

Du finner informasjon om bobilplassene på www.Bobilplassen.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *