Styrer all teknikk med en app

Denne LMC Breezer er blant modellene som vil få app-styring og overvåking som standardutstyr fra 2017. Foto: LMC.

Denne LMC Breezer er blant modellene som vil få app-styring og overvåking som standardutstyr fra 2017. Foto: LMC.

Den måler vannstand, batterinivå, gir varsler og styrer egentlig alt som er koblet til strøm, forteller Morten Sonnich til Bobilverden på Caravan salon i Düsseldorf i begynnelsen av utstillingsuka. Her presenteres den nye appen.

Du skal kunne styre funksjonene i bobilen fra en app i mobiltelefonen enten du er i bobilen eller ikke. Før du går fra stranda kan du sette på airconditionen, du kan skru opp varmen på vei hjem fra den lange skituren. Du kan lese av hvilken temperatur det er i bobilen og så endre temperaturen etter behov. Du kan også endre hvilken energikilde du ønsker å bruke. Om du lar Trumaen stå på strøm mens du er på skitur, kan du velge gass som energikilde når du skal få opp varmen før du kommer hjem.

Appen har fem skjermbilder. Foto: Skjermdump fra reklamefilm på YouTube.

Appen har fem skjermbilder. Foto: Skjermdump fra reklamefilm på YouTube.

LMC har lansert LMC iBus connect og hevder de er først ute med denne teknologien i en bobil.

Du kan når som helst lese av hvor mye ferskvann eller gråvann du har. Nivået oppdateres automatisk. Det gjør også nivået for hvor mye strøm det er på bodelsbatteriet. Og har du automatisk omkobling av gassflaskene, kan du også følge med på hvilken flaske som benyttes.

Du kan også slå av og på lys i bobilen om du kommer sent hjem en kveld eller vil gi inntrykk av at du er hjemme. Til og med kjøleskapet kan styres med LMC iBus connect.

Appen installeres på en smarttelefon eller et nettbrett. Når du er i og rundt bobilen kommuniserer telefonen med bilen via blåtann. Rekkevidden for blåtann er ca 15 meter. Er du lenger unna brukes sms for å kommunisere med nettverket i bobilen.

– Systemet heter LMC iBus connect og er bygget på en kjerne hvor Trumas iNet er sentral. Det betyr at LMC iBus connect kan brukes i bobiler med Truma og ikke med Alde, forteller Sonnich. Sonnich representerer Caravan Nord Aps som tar seg av LMC i det nordiske markedet.

– LMC er den første bobilprodusenten som har utviklet sin egen app og system med utgangspunkt i iNet eksklusivt for sitt eget merke.

LMC iBus connect blir standardutstyr i nye LMC-modeller fra 2017. Det vil si at for eksempel både Breezer Lift 607 og Breezer Lift 737 G vil få dette som standardutrustning. Begge kommer i fornyet utgave i den kommende sesongen.

Les også: SMS bobilen varm

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *