Ut av Kroken og ut på egne ben

Salongen i halvintegrerte Sun TI 650 MF, platinium edition. Foto: Knut Randem.

Salongen i halvintegrerte Sun TI 650 MF, platinium edition. Også salgssuksessen Sky TI kommer i ny utgave i 2017. Foto: Knut Randem.

Knaus satset knallhardt på årets Caravan salon i Düsseldorf. Der sørget de for at messa ble utvidet med en ny stor hall. Også på Caravanmessen på Lillestrøm vil de markere seg sterkere med egen stand.

Det ble for trangt for Knaus i hallen de tradisjonelt har hatt tilhold i. Da måtte løsningen bli å åpne en egen hall for Knaus. Andre aktører, som for eksempel Carthago og Malibu, benyttet anledningen til å vokse på plassen Knaus forlot.

Så hvorfor denne satsningen? Bobilverden møtte Mauro Degasperi, som er områdeansvarlig for Skandinavia. Han har også en lokal agent i Norge.
– Vi har 13.500 ordre i bestilling. Det har vi fått fordi vi har satset på gode produkter til god pris, god service og gode forhandlere. Alt annet er tull, sa Degaspari.
– Vi er uavhengige av store grupper og lager de produktene vi vil. Derfor trenger vi også mer plass til å vise oss fram.
Degasperi gjør ingen hemmelighet av at de ikke hadde tenkt å ta en hel hall, en av de store, men det var alt eller ingenting. Så da ble det en stor hall.

Endringer i Norge
Dette året fases Kroken-systemet ut som importør for Knaus Tabbert Gmbh.
– Vi har hatt et godt samarbeid med Kroken gjennom 30 år. Men den strategien Hymer-gruppen sentralt har lagt opp til passet ikke oss. Dette er en prosess som har gått over et par år. Vi konkluderte med at vi ikke ville være det femte hjulet på vogna, forklarer Degasperi.

Han forteller at de nå jobber videre med uavhengige forhandlere i Norge og ramser raskt opp ni forhandlere over hele landet.

– Vi er fornøyde med hva vi har gjort i Norge de første seks månedene. Caravanmessen på Lillestrøm blir det første stedet vi viser oss fram, sier Degasperi. Etter det Bobilverden forstår blir det først med lanseringen av 2017-modellene at importørbyttet får særlig effekt.

Nye modeller

Sun I 700 er en kortere versjon av Sun I 900. Her fra kjøkkenet. Foto: Knut Randem.

Sun I 700 er en kortere versjon av Sun I 900. Her fra kjøkkenet. Foto: Knut Randem.

Degasperi forteller at de kommer med flere nye modeller og oppdateringer i 2017. Flere av disse kommer til Lillestrøm.
Sun I med nummeret 900 har fått en kortere variant med nummer 700 og det blir tre nye grunnriss for disse modellene.
– Vi får også en ny Sky I med ny front og akterende samt nytt interiør. Av Sun TI har vi også laget en Platinium edition, sier Degasperi.
De vil på Lillestrøm også vise et utvalg av Weinsberg Cara og Knaus Box star, som har fått nye møbler i 2017-utgaven.

Del dette med andre:

  4 comments for “Ut av Kroken og ut på egne ben

    • Vi har: Bobil Nord i nord, Tana Bilglass i Tana er nye forhandlere, Frosta Fritid, Trondheim Caravan, Cabo, Tekno Maskin, Mysen Caravan, Hjulet Caravan, Askjems Campingsenter, og Sørlandet Caravan med avdelinger på Ålgård og Jessheim, hovedavdelingen ligger i Grimstad.

      Andre spørsmål besvares på mob. tlf. 993 85000 eller email: finn.langtved@knaus-norge.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *