Hundens bobil

Sikkert hundebur i bobil. Foto: Knut Randem.

Sikkert hundebur i bobil. Spesialsydd hundekurv på gulvet. Foto: Knut Randem.

Hvordan innrede bobilen slik at hundene er sikre og har det bra både når du kjører og ligger stille? På Caravan salon viste Hymer en modell på 599 cm spesielt tilpasset hundens behov. Spesialutstyret kan også benyttes i andre modeller.

Hunden skal ha det godt i bobilen enten den er parkert eller i drift. Foto: Knut Randem.

Hunden skal ha det godt i bobilen enten den er parkert eller i drift. Foto: Knut Randem.

På Caravan salon gjorde Hymer et nummer ut av sitt tilbehørsprogram. For hundetilbehør tok de den helt ut og hadde tilpasset B-klassemodellen DL 444 spesielt for hundens behov.

Her viste Hymer kollisjonstestede bur for plassering i sofa og i garasjen. I garasjedøra var det montert ventilasjonriller og et vindu med fluenetting og blendingsgardin slik det er ellers i bobilen. Vinduet kan selvfølgelig åpnes. Buret i garasjen har også åpningsmulighet inn i bodelen slik at den kan benyttes etter ønske. På den utstilte modellen var det montert en dør på innsiden under kjøkkenbenken, men vi antar at den enkelt kan fjernes. Utenfra og inn i garasjen var det satt på en egen landgang for hunden. Innenfor garasjedøra var det også en beleilig plassert hånddusj.

Benkeplass er det nok av i denne bobilen. Døra under benken er direkte inn til hundeburet, som kan åpnes også denne veien. Foto: Knut Randem.

Benkeplass er det nok av i denne bobilen. Døra under benken er direkte inn til hundeburet, som kan åpnes også denne veien. Foto: Knut Randem.

Vinkelkjøkken
DL 444 har en utrolig stor kjøkkenbenk i vinkel fra døra og bakover. De tobeinte sover i en senkeseng i den helintegrerte bobilen.

– Å reise med hund er svært viktig for mange av våre kunder. Det er derfor en logisk konsekvens at vi oppfyller kundenes behov, sa konsernsjef Bernhard Kibler i Hymer GmbH under fagdagen på årets Caravan salon.
– Hundekassene er laget i høykvalitets aluminium og vil komme i to størrelser. De er testet og vil gi gode muligheter for å overleve en kollisjon, sa adm. dir. Andreas Schuler i firmaet Schmidt Fahrzeugbau GmbH. De har utviklet burene for Hymer. Han la til at burene kan tilpasses ulike bobiler.

Burene på sofaen er festet på ulike måter med stropper eller i en kombinasjon med eksisterende sikkerhetsbelter. Buret i garasjen er montert på ben slik at høyden blir riktig og skrudd fast.

Alternativ sikring av buret. Foto: Hymer.

Alternativ sikring av buret. Foto: Hymer.

Det er også utviklet en kurvpute i kunstskinn med form slik at den passer mellom setene og rundt bordbenet.

Om du skulle fristes av Hymers DL 444 så kan vi fortelle at den har en oppgitt egenvekt på 2870 kg, kan ha en totalvekt på 3500 eller 3850 kg og er 599 cm lang.

.

.

.

.

Del dette med andre:

  4 comments for “Hundens bobil

 1. Det er ufattelig mange bobilfolk som har hunder og andre dyr med i bilen, og det er jo fint at folk steller fint med dyrene sine. 🙂
  Det merksnodige er at når man ser biler avertert, f.eks. på Finn, så er det et fåtall som ikke betegnes som «dyrefri»…….

  Mange hyggelige folk med veloppdragne hunder, men noen ekvipasjer ligner mer på dyretransport enn bobil. Når de parkerer er det «hundegårder» og innhegninger med et himla spetakkel av evig gneldrende bikkjer.
  Det er mulig jeg tar feil, men i de årene vi har rullet omkring med bobil ser vi dette oftere og oftere…….
  Utfordringer er jo alltid kjekt, men når utfordringen er det at man må unngå å tråkke i «gjenglemte» etterlatenskaper som kommer ut av enden på disse dyra, er det lite trivelig å ta seg en spasertur. 🙁

  • For en utrolig surmaget kommentar. Selvsagt er det alle typer av folk – også med hund. Vi har reist rundt med bobil siden 2002, og vår opplevelse er noe helt annet. Vi har aldri hatt problemer med hundeeiere som har latt noe ligge igjen etter hunden eller latt de bråke. Er det ikke flott at hundene får være med på ferie – de er jo også en del av familien. Hvis man reiser lenger syd i Europa, så er det også tilrettelagt veldig bra for de som reiser med hund. Det er gjerne egne «avdelinger» på campingen for reisende med hund. Noe vi faktisk synes er bra, så slipper man skrikende og bråkende unger, samt fulle nordmenn som ikke skjønner at når det står at det skal være stille kl 2300, så gjelder det de også.

  • Bare så det er sakt så er det ikke hyggelig for oss med bobil og hund heller .. når det blir slik hundegnelder . Kosen blir da borte .. så for vår del.. stopper vi der det ikke er andre hunder 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *