Setter ned forskuddet for ferjerabatt

Regjeringen setter ned forskuddsbeløpene for ferje. Forskuddsinnbetaling med AutoPASS for ferje gir halv pris på de ferjene som ikke er gratis.

Forskuddet for å få ferjerabatt reduseres med en tredjedel. Plassen du bruker på dekk avgjør takstgruppen. Foto: Knut Randem

– Dette er en god nyhet for privatpersoner og næringsaktører. Mange steder i landet er ferjen selve livsnerven. Regjeringen har lagt til rette for gratis ferjer og reduserte ferjetakster. Nå justerer vi forskuddsbeløpet i AutoPASS-ferjekonto så det blir en bedre sammenheng mellom forskuddsbeløpet og de reduserte ferjetakstene, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding.

Samferdselsdepartementet setter ned forskuddsbeløpet for AutoPASS-ferjekonto. I 2024 vil både privatpersoner og bedriftskunder få redusert kravet til forskuddsbeløp med én tredel slik at de ikke trenger å binde opp like mye penger i forskuddsbetaling for å få rabatt som tidligere.

Hvilken pris en betaler på ferje avhenger av ulike kriterier, men for å få rabatt på ferjebilletten må det innbetales et forskudd som hver reise trekkes fra i ettertid. I dag er det mulig å oppnå 50 prosent rabatt for privatkunder og 40 prosent rabatt for bedriftskunder med AutoPASS-ferjekonto.

Forskuddsbeløpene for 2024 blir satt ned fra 3 000 kroner til 2 000 kroner for kjøretøy inntil 8 meter og fra 14 800 kroner til 9 900 kroner for kjøretøy med en lengde fra 8,01 til 17,5 meter.

– Nå som vi har lagt til rette for reduserte priser, er det også riktig at vi reduserer beløpet som blir bundet opp til forskuddsbetaling, sier Nygård.

For bobiler over 8 meter vil det fortsatt være et betydelig forskuddsbeløp, men ubrukt forskuddsbeløp refunderes ved oppsigelse av avtale. Diskusjonen om ferjeforskuddet i AutoPASS for ferje har pågått siden 2021 da redusksjonen av ferjetakstene startet.  En AutoPASS for ferje-avtale knyttes til din vanlige bombrikke. Avtalen inngås på autopassferje.no.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Dette kan du bruke AutoPASS-brikka til

Del dette med andre:

  2 comments for “Setter ned forskuddet for ferjerabatt

  1. Hei, det står;
    “For bobiler over 8 meter vil det fortsatt være et betydelig forskuddsbeløp, men ubrukt forskuddsbeløp refunderes ved oppsigelse av avtale”
    Men det som ikke står her, er at hvis en ikke bruker opp hele forskuddsbeløpet, da regner de full pris på de fergene en har tatt og får kun resterende beløp refundert. Det vil si at det er ingen vits med ferge avtale hvis en ikke bruker opp hele forskuddsbeløpet.
    Dette fikk jeg beskjed om, da jeg ville kjøre hele kysten E39 nordover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *