Regjeringen vil senke ferjeforskuddet – for noen

I revidert statsbudsjett, som ble lagt fram i dag, foreslår regjeringen å senke ferjeforskuddet og begynne en nedtrapping av ferjetakstene.

Bobiler over åtte meter får ikke lavere ferjeforskudd i regjeringens forslag til revidert statsbudsjett. Foto: Knut Randem.

Opposisjonen i Stortinget har bedt regjeringen legge fram en plan for halvering av ferjetakstene. Svaret finansminister Jan Tore Sanner (H) og samferdselsminister Knut Arild Hareide (Kr.f) gir i dag er et forslag om å senke takstene med 10 prosent i andre halvår 2021 og å fullføre kravet om halvering av takstene i løpet av neste stortingsperiode.

Forslaget gjelder ferjer som mottar offentlige tilskudd.

Fortsatt enorm forskjell i ferjeforskuddet
Regjeringen foreslår å redusere minstebeløpet som kreves for å få rabatt for kjøretøy under åtte meter, fra 3 700 kroner til 3 000 kroner.

Bobiler over åtte meter må fortsatt belage seg på et ferjeforskudd på 14 800 kroner for å kunne få den attraktive rabatten på 50 prosent.

Forslagene skal behandles i Stortinget før sommeren og opposisjonen har mulighet til å legge inn forslag om lavere forskudd for lengre biler eller eventuelt å flytte grensen fra åtte til ni eller ti meter.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Foreningene krever lavere ferjeforskudd for alle

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *