Foreningene krever lavere ferjeforskudd for alle

Regjeringen har i revidert statsbudsjett foreslått å senke forskuddsbeløpet for å få rabatt på ferjer for noen, men ikke alle. Bobil- og caravanforeningene ber Stortinget rydde opp.

Forskuddsinnbetaling gir best ferjepris, men alle har ikke råd til å ta 14 800 kroner av feriebudsjettet for å få rabatt. Foto: Knut Randem.

I revidert statsbudsjett foreslått regjeringen å senke forskuddsbeløpet for å få rabatt på ferjer til kr 3000 for biler under 8 meter. 14 800 for lengre biler foreslås å være uendret. Et innbetalt forskuddsbeløp gir 50 prosent rabatt på ferjene.

Dette mener Norsk Bobil og Caravan Club (NBCC) og Norsk Bobilforening (NB) er en kraftig og helt unødvendig forskjellsbehandling av campingreisende, skriver foreningene i en felles pressemelding.

NB og NBCC mener denne ordningen representerer en grov forskjellsbehandling ut fra kjøretøytype og formål. Mange campere får ikke ferjeprisrabatter overhodet. Campingorganisasjonene ber nå Stortinget rydde opp i forbindelse med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett før årets sommerferie.

NB og NBCC krever at det innføres likebehandling av fritidskjøretøyer, uansett lengde. De krever videre at det innføres en egen taktstgruppe for fritidskjøretøy, med en fast, standard forskuddsinnbetaling til autopassferjekonto, uansett kjøretøyets lengde. Denne endringen skal gjøres gjeldende for alle kjøretøy som er registrert som M1 kjøretøy i vognkortet.

Forslaget bygger på endring som ble gjennomført for bomtakster, som også er basert på kjøretøyets registeringsklasse, M1. Dette sikrer at alle fritidskjøretøyer registrert i klasse M1 får samme ferjeprisrabatt inntil 50 prosent. Hvert enkelt kjøretøy betaler som før for den lengde det opptar på ferjen, i henhold til ferjetakstregulativet, skriver foreningene.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *