Regjeringen forlenger reiserådet med ti dager

Regjeringen melder i dag at den forlenger rådet om å unngå reiser til andre land, som ikke er strengt nødvendige. Men denne gangen er forlengelsen kortere enn vanlig.

Enten du lengter etter en sydligere strand eller en fransk vinmark, så må du vente ennå litt til på regjeringens reiseråd for sommeren. Foto: Knut Randem.

Forrige forlengelse av reiserådet gjelder til 15. mai. Nå forlenges reiserådet til 25. mai, og det kan bli forlenget, opplyser regjeringen i en pressemelding.

– Helsemyndighetene vurderer i disse dager grunnlaget for det globale reiserådet utover sommeren. Derfor er det for tidlig å si nå hvor lenge reiserådet vil bli forlenget.

– Dette er bakgrunnen for at forlengelsen av det globale reiserådet i denne omgangen blir kort, kun fram til 25. mai. Vi trenger noe mer tid før vi kan si hvordan det globale reiserådet vil være i sommer, sier kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet, Trude Måseide.

Det er fortsatt en uforutsigbar situasjon for reisende, med strenge restriksjoner i mange land, og høye smittetall. Det er derfor fortsatt ikke forsvarlig å gjøre lettelser eller avskaffe det globale reiserådet på nåværende tidspunkt. Dette er blant annet på grunn av smittesituasjonen globalt, kapasitet i de ulike lands helsevesen og andre lands reiserestriksjoner, skriver departementet.

Det er fra tidligere kjent at regjeringen arbeider med å avklare hva som kan bli mulig å gjennomføre av lettelser i reiserådene for beskyttede når Norges vaksinasjonssertifikat kommer i verifiserbar utgave i juni.

EUs koronasertifikat skal være klart i siste del av juni og mye tyder på at det innføres i unionen fra ca 1. juli. Innen da må både Norge og EU-landene bestemme seg for hvordan sertifikatene skal brukes og hvilke endringer det vil føre til i reiserådene.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *