Regjeringen vil innføre Tempo 100

– At ulike kjøretøy kjører i veldig ulike hastigheter, kan skape trafikkfarlige situasjoner. Blant annet kan det føre til farlige forbikjøringer og påkjørsler bakfra. Derfor ønsker vi å se på ulike tiltak for å få mest mulig lik fart på høyhastighetsveier, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Foreslått Tempo 100 merke. Forslaget omfatter kjøretøy inntil 3500 kg. Det ser derfor ikke ut til at forslaget vil gjøre situasjonen bedre for bobiler over 3500 kg i den dansk Tempo 100-ordning.

Statens vegvesen sender i dag på høring forslag til enkelte endringer i hastighetsreglene ved kjøring på motorvei og motortrafikkvei. Målet er å redusere fartsforskjeller mellom ulike kjøretøy. Det forteller departementet i en pressemelding.

Forslaget består av tre deler:

Minimumskravet til konstruktive hastighet for å kunne kjøre på motorvei og motor­trafikkvei økes fra dagens 40 km/t, til 60 km/t.

Tillatt kjørehastighet for motorvogn som trekker tilhenger uten bremser med en aktuell totalvekt på 300 kg eller mer, økes fra dagens 60 km/t, til 80 km/t.

Tillatt kjørehastighet for motorvogn som trekker tilhenger med bremser, eller uten bremser med aktuell totalvekt under 300 kg, økes fra 80 til 100 km/t.

For å få rett til å kjøre med tilhenger i fart over 80 km/t, foreslås det etablert en egen ordning – Tempo 100-ordning – etter dansk/tysk modell, og med tilsvarende krav om blant annet teknisk godkjenning og periodisk kjøretøykontroll av tilhenger, og krav til trekkende bil og sammenkoblingen mellom bil og tilhenger.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  2 comments for “Regjeringen vil innføre Tempo 100

  1. Vel så viktig hadde vært å legge inn lovlig minstefart. De som ligger og koser seg 20 km i timen under fartsgrensa er farlige da de skaper masse forbikjøring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *