Prisen fortsetter ned på fergene. Flere blir gratis

I Statsbudsjettet som ble lagt fram i dag foreslår regjeringen å utvide med ytterligere 16 nye gratis fergestrekninger og å oppfylle løftet om en halvering av prisene.

Fergeprisen skal ned til halvparten av prisen 1. januar 2021. Foto: Knut Randem.

Regjeringen har lovet å halvere fergetakstene i forhold til takstene som gjaldt 1. januar 2021. I budsjettet for 2022 ble takstene redusert med 30 prosent. Med virkning fra 16. august 2023 foreslår regjeringen å fullføre løftet om en halvering av takstene.

Takstendringen gjelder alle ferger som får offentlig tilskudd. Fra samme dato blir 16 nye fergestrekninger gratis. Dette er fergestrekninger som går til øyer og samfunn uten vei til fastlandet. Dette er i hovedsak fergesamband med mindre enn 100 000 passasjerer i året.

Rabattavtalen som gir 50 prosent rabatt på gjeldende takst ved innbetaling av et forskudd, er ikke omtalt av regjeringen. Det kan derfor tyde på at denne rabattordningen, som benyttes av nærmere 70 prosent av de reisende videreføres. Oppdatert 06.10.22, kl 13.24: Samferdselsdepartementet bekrefter overfor Bobilverden.no at det ikke gjøres endringer i takstregulativet utover halveringen av priser og flere gratis fergestrekninger. Dermed videreføres ordningen med forskuddsinnbetaling, som gir 50 prosent rabatt på gjeldende takst.

I tillegg til fergestrekningene som ble gratis fra 1. juli 2022, blir disse strekningene gratis fra 16. august 2023 om regjeringens forslag går gjennom i Stortinget:

Fylke Samband
Agder Launes – Kvellandstrand
Møre og Romsdal Aukra – Hollingsholmen
Møre og Romsdal Brattvåg – Dryna
Møre og Romsdal Edøya – Sandvika
Møre og Romsdal Solholmen – Mordalsvågen
Nordland Festvåg – Misten
Nordland Forøy – Ågskardet
Nordland Horn – Andalsvåg
Nordland Sandnessjøen – Dønna – Løkta
Nordland Søvik – Herøy
Rogaland Mekjarvik – Kvitsøy
Rogaland Vassøy
Troms og Finnmark Stornes – Bjørnerå
Trøndelag Levanger – Hokstad
Trøndelag Ølhammeren – Seierstad
Vestland Krokeide – Hufthamar

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Ny rabattstruktur og fergeforskudd fortsatt i det uvisse

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *