Parkerte bobilen for å lage campingplass

Ørland camping ligger mellom Trondheimsfjorden og kampflybasen. Foto: Ørland camping.

Det har ikke blitt mange bobilturene på Lars Arne Raanes i år. Isteden har han åpnet campingplass tilpasset bobiler, men andre slipper inn på visse vilkår.

Bobilisten fra Ørland var i ferd med å få området innløst i forbindelse med utbyggingen av kampflybasen. De havnet utenfor sonen og bestemte seg i stedet for å etablere en campingplass på den gamle skolen og området rundt.

– Vi ser et marked for besøkende her. Mange flyinteresserte har allerede begynt å komme til oss.
– Men bråker det ikke fælt?
– Det er mye støy når flya tar av og lander, men det skjer vanligvis bare fire ganger om dagen og på dagtid. Ellers er det veldig stille her. Aktiviteten har også vært mindre på flybasen i sommer. De har også sommerferie.

Du hører godt når nye F-35 tar av, men det gjør de bare et par ganger om dagen, forteller Raanes. Foto: Ørland camping.

– Like ved har vi et enormt fuglereservat, Grandefjæra. Ettersom det er stor forskjell på høy- og lavvann blir det mye mat å finne for fuglene. Det er over 200 arter her.
– Dette er også Midt-Norges beste sted for kiting, særlig utover høsten og vinteren. Vi tenker derfor å ha helårsåpent, sier Raanes som dermed har tre attraksjoner å friste med ved Trondheimsfjorden.

Her er det ingen fastliggere. Foto: Ørland camping.

Ingen fastplasser
Ørland camping har ingen fastliggere. Det får de ikke lov av kommunen å ha. Plassen er heller ikke så stor. 27 plasser er det for bobiler og campingvogner. Selv om plassen til nå har vist seg mest populær blant bobilfolk slipper han gjerne inn campingvogner. På et vilkår: De må kjøre ut trekkbilen og parkere den på parkeringsplassen slik at det blir litt orden inne på plassen. Han har også et par mål plen for de som kommer med telt. Og så har hundene fått sin egen hage.

De firbeinte har fått sin egen hundehage. Foto: Ørland camping.

– Du sier du har utformet plassen etter bobilenes behov, men det er kun gress på plassene. Ikke fast grunn. Er du ikke redd folk skal sette seg fast med tunge bobiler?
– Min egen erfaring med bobil er at begge deler er bra. Når flere reiser sammen er det enklere å tilpasse plasseringen til hverandre. Det vil nok ta et par år før gressbakken er så fast som vi ønsker, men vi vil fortløpende vurdere å legge grus.

Basert på selvbetjening
Raanes og kona bor selv på campingen, men han jobber offshore og er ute i perioder. Derfor har de lagt opp til at campingplassen skal være selvbetjent. Betaling skjer med Vipps eller i konvolutt, men om noen vil betale med kort blir det folk tilstede en times tid om ettermiddagen, kl 18 til 19, i forbindelse med blant annet renhold.

Gråvannstømming i bakken og toaletter i skuret. Foto: Ørland camping.

Ørland camping åpnet i begynnelsen av juli og Raanes forteller at de hadde over 100 besøkende i sin første driftsmåned.
– Jeg håper vi er i full sving neste år. Da blir det vel også tid til flere turer med bobilen, men da må vi leie inn hjelp til å drive plassen, sier Raanes.

Strandområdet mot Trondheimsfjorden. Foto: Ørland camping.

Ulike sesonger
Det kan blåse friskt her om høsten og vinteren så Lars Arne Raanes regner med at hovedsesongen for den jevne bobilist derfor blir fra mai til september. Utenom den tiden satser vi på at kiterne kommer, avslutter han.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Ørland camping på Bobilplassen.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *