På plass på messecamp før åpningen

Frode Hansen fra Norsk Dragracing Gardermoen kom for å åpne messecampen, men da var de første allerede på plass. Foto: Knut Randem.

De første bobilene var allerede på plass på den nye messecampen på Gardermoen flere timer før den åpnet, men det er god plass til mange.

Den nye messecampen, som Norsk Dragracing Gardermoen har etablert i samarbeid med Caravanmessen, skulle åpne kl 18 i dag. Da Frode Hansen fra klubben kom dit i god tid var de første bobilene allerede på plass.

Kl 16 i dag så det slik ut på messecampen på Gardermoen. Kl 18 åpnet plassen offisielt. Foto: Knut Randem.

Bobilverden.no besøkte plassen kl 16. Da hadde han fått orden på organiseringen og de første seks enhetene var på plass. Fem bobiler og en campingvogn var altså på plass to timer før åpningstid. På vei ut møtte vi flere bobiler på vei inn.

Bobilverden.no skrev om plassen her da det i siste øyeblikk ble klart at den kunne etableres. Her er det strøm til en del plasser og meget god plass til bobiler som ikke har behov for strøm.

Noen anleggstoaletter er satt opp og det blir vann å få fra en tankvogn, lovte Hansen. Han kan imidlertid ikke by på tømmemuligheter for toalettet. Om du skal bli i flere dager kan det være lurt å «rasjonere» på aktiviteten der. Det finnes ellers tømmestasjoner litt lenger nord på E6. Det er shuttelbuss til togstasjone på Gardermoen morgen og kveld.

Lenger inn på området byr arrangørene av messecampen på annen underholdning. Foto: Knut Randem.

Gode naboer
Messecampen ligger ikke langt fra en av rullebanene på Gardermoen, men mens vi var der hørte vi ikke generende flystøy.

Norsk Dragracing Gardermoen har samtidig et arrangement litt lenger inn på området. Beboerne på messecampen får fri adgang til deres arrangement og lørdag kveld blir det band under åpen himmel. Hansen satser derfor på pent vær.

Området som benyttes til messecamp er en gammel flystripe og det er svært god plass her. Fra E6 tar du av avkjøring 51. Med «Gardermoen Raceway» plugget inn på gps-en finner du nesten fram, men før du kjører feil er det skiltet til bobilcamp.

Kl 17 i dag så det slik ut på Sjølyst bobilplass. Mot høyre og sjøen var det stort sett fullt. Mot høyre og E18 var det da fortsatt en del ledige plasser. Foto: Knut Randem.

Sjølyst
En time senere – om lag kl 17 – stakk vi innom bobilplassen på Sjølyst på Skøyen i Oslo. På øyemål anslår vi at plassen da var godt over halvfull. Området som benyttes her ligger nå mellom E18 og bryggene. De ledige plassene lå hovedsaklig nærmest E18.

Båthavna like bortenfor messehallen på Lillestrøm var full da vi besøkte den i formiddag. Grusplassen ved siden av messehallen har ingen offisiell praksis, men det blir nok ganske raskt fullt av bobiler som har tenkt å overnatte der. De må imidlertid parkere slik at det blir plass til personbiler mellom dem når messa er åpen.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Ny messecamp i siste øyeblikk for Caravanmessen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *