Opplev en norsk Tour i bobil

Årets løypekart for Arktic Race of Norway.

Årets løypekart for Arctic Race of Norway.

Du har selvfølgelig hørt om Tour de France (TdF) og stemningen rundt løypene. Det kan være langt å reise og kanskje er du usikker på reisemålet. Da skal du huske at det også finnes alternativer i Norge. Både i nord og sørvest. Da blir reiseveien kortere.

Rundt slike sykkelløp bygger det seg ofte opp en solid stemning. I TdF er bobilistene en dominerende del av publikummet der de kranser løypene fra start til mål. De norske tradisjonene er mer beskjedne, men norske bobilister kan sikkert være med på å skape stemning på hjemmebane.

Under TdF står det bobiler på de utroligste steder. Slik fricamping bør også være mulig i Norge. Du kan selvfølgelig også legge deg på bobilplasser og campingplasser og gå til begivenhetene. Bare husk å ta med deg stemningen.

Arctic Race of Norway er Nord-Norges svar på TdF. I år arrangeres sykkelløpet i dagene 11. til 14. august. Dette er det fjerde året dette sykkelløpet arrangeres. Disse årene har løpet gått både i Lofoten/Vesterålen, opp til Nordkapp og på Senja mv.
I år går løpet lenger sør enn de fire første årene og får etapper på begge sider av Polarsirkelen. I alt blir det fire etapper med en sykkellengde på 727,5 km.

Får oppleve de syv søstre
Arctic Race of Norway 2016 starter i Fauske torsdag 11. august med årets nordligste etappe. Etter å ha krysset Saltstraumen vil sprinterne og all-rounderne, eller såkalte ”punchers”, kjempe for seieren i Rognan. Neste dag, etter å ha krysset polarsirkelen for starten av etappe to i Mo i Rana, vil rytterne måtte takle de ofte uberegnelige vindforholdene ved Sandnessjøen, og på samme etappe få oppleve de spektakulære Syv Søstre.

Avgjøres på Korgfjellet
Etappe tre vil uten tvil være høydepunktet under Arctic Race of Norway 2016. I løpet av den 160 km lange etappen vil trolig totalseieren i årets ritt avgjøres. Etappen starter i Nesna, før hovedfeltet passerer to ganger igjennom Mo i Rana. Vinneren blir kåret på Korgfjellet (8,9 km på 6,3%), den høyeste målgangen i Arctic Race of Norway sin historie.

Starter på Polarsirkelen
Starten på den siste etappen den 14. august skjer på Polarsirkelen i Rana kommune, før hovedfeltet sykler nord mot Bodø.

Slik ser programmet ut:
torsdag 11. august, etappe 1: Fauske – Rognan, 176 km
fredag 12. august, etappe 2: Mo i Rana – Sandnessjøen, 198 km
lørdag 13. august, etappe 3: Nesna – Korgfjellet, 160 km
søndag 14. august etappe 4: Polarsirkelen (Rana Kommune) – Bodø, 193 km

Vestlandets svar
Tour des Fjords i Rogaland og Hordaland er Vestlandets svar på Artic Race of Norway. Det omfatter både proffritt med fem etapper på like mange dager, barneritt hver dag og et turritt i proffløypa. I år går Tour des Fjords i dagene 31. august til 4. september. Arrangørene har tidlig i januar kun lagt ut et foreløpig program, men om du er interessert så følg med på løpets hjemmeside.
Og her kan du se en film fra fjorårets proffritt i Tour des Fjords.

.
Les også: På Tour til Frankrike i 2016?

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *