EU-kontroll og bom utsatt

Store bobiler må vente på endringer av EU-kontrollen og bomsatsene. Foto: Knut Randem.

Store bobiler må vente på endringer av EU-kontrollen og bomsatsene. Foto: Knut Randem.

Har du stor bobil og ventet at EU-kontrollene (PKK) skulle bli sjeldnere fra årsskiftet? Da har du sikkert oppdaget at det ikke skjedde. Endringene av bompengereformen er også utsatt. Bobilverden har fått ministerens nye datoer.

Bobilverden har strevd med å få klarhet i de to reformene, som var ventet gjennomført ved årsskiftet eller umiddelbart etter. Nå har samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen bekreftet forsinkelsene overfor Bobilverden. Forsinkelsene er større enn ventet.

Store bobiler har i dag første EU-kontroll etter to år og deretter hvert år. I høst sendte Vegdirektoratet ut et høringsforslag. Hensikten med forslaget var å likestille store bobiler (inntil 7500 kg) med vanlige personbiler. I høringen ble det foreslått å endre forskriften fra 1. januar 2016.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen satser på 1. juli som ny dato for PKK og bomsater. Foto: Knut Randem.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen satser på 1. juli som ny dato for PKK og bomsater. Foto: Knut Randem.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen svarer Bobilverden i en epost at de nå tar sikte på at endringen i PKK (periodisk kjøretøykontroll) skal skje fra 1. juli 2016.
– Det handlet om mange praktiske sider, som vi ikke er i mål med, men som avklares og justeres i løpet av våren, svarer han.

Bompengereform i løpet av 2016
Store bobiler (3501 til 7500 kg) betaler i dag samme takst som tungbiler på 50 tonn. Samferdselsministeren varslet 30. oktober at han hadde bedt Vegdirektoratet gjennomføre reformen, som skulle likestille disse bobilene med personbiler under 3500 kg. Beskjeden var da at endringen skulle skje tidlig i 2016. Nå er det klart at det kan ta flere måneder før den varslede endringen av bomsatsene kan gjennomføres.

Solvik-Olsen skriver at han legger opp til at bompengesatsene skal endres i løpet av 2016.
– Jeg håper at vi også der har alt på plass innen 1. juli. Vårt demokrati innebærer noen omstendelige prosesser, men jeg er uansett glad for at vi nå får dette til, sier han til Bobilverden.

Les også: 2016 – et år med mange endringer

Del dette med andre:

  15 comments for “EU-kontroll og bom utsatt

 1. Skulle de lagt på noe,så hadde det ikke vært mye byråkrati ,da hadde
  det vært gjort i løpet av 1 mnd?!

  • Det drittpratet ditt må du holde for deg selv,hvis du ikke har bedre greie på hva du svarer på. Høres ut som det skulle være Ketil Solvik Olsen som er bremsen.

  • Det er vel heller AP som er kjent for løftebrudd og det er veldokumentert.
   Men nå har ikke Frp brutt noen løfter i denne saken selv om det tar litt lenger tid

 2. Selv om jeg ikke skjønner meg på et slikt tungrodd demokrati, så får jeg si all æra til, Ketil Solvik Olsen 🙂

 3. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.
  Jeg har trua på at dette kommer i orden, og bra er det.
  All ære til Kjetil Solvik Olsen for hans iniativ.

 4. Vet ikke hvorfor, men jeg er ikke særlig overrasket. Vil vi ha lengre intervaller mellom PKK og billigere bompenger etc, så får vi vel bytte inn bilen til under 3,5t.
  Det er bare litt over 5mnd til midtsommer og full fart mot mørkere tider, og sånn helt plutselig er det blitt 2017…….
  Er det ikke da det er valgår igjen mon tro??

 5. Ser ut til at dette går veien det, Synes Solvik Olsen og hans disipler gjør en utmerket jobb som jeg kan tenke meg at forrige regjering ikke ville vært villige til å høre på engang, Nå er det tross alt slik at det Norske byråkratiet ikke er en hurtigmalende kvern, All honnør til Solvik Olsen og hans arbeid for å fobedre/forenkle enkelte ting som kommer oss vanlige borgere til god,
  Stå på, dette er helt flott

 6. Ja, ikke vet jeg, men vi kan vel slå fast at bompenge- og PKK-saken er vedtatt.
  Dermed er det gjennomføringen som gjenstår. Jeg aner ikke hvilke håndgrep som må gjøres for at dette skal bli iverksatt. Trodde det hele kunne endres ved å endre noen parametere i datasystemeene. Kanskje må noe gjøres manuelt ? Kanskje byr det på problemer for bompengeselskapene ? La oss håpe og tro det beste, og ikke beskylde noen for å trenere dette. Sist men ikke minst, vær endelig snill å ikke dra partipolitikk og parti-hets inn i dette, det er ikke dette det handler om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *