Oppgraderer campingplassene

Camping Lanterna ligger idyllisk til på en odde rett ovenfor middelalderbyen Porec og Novi Grad.

Camping Adriatic by Valamar er et av de ledende turistselskapene i Kroatia med hele 13 campingplasser langs Adriaterhavskysten fra Istria og Krk i nord til Dubrovnik i sør. Nå oppgraderes campingplassene ytterligere for å imøtekomme kravstore campere fra hele Europa. BoCM har besøkt Camping Lanterna og sett på utviklingen.

Camping Lanterna er en av de største campingplassene i Europa med plass til 10.000 gjester – samtidig. Strandlinja strekker seg over hele 3 kilometer på tre kanter av selve plassen. Oppstillingsplassene ligger skyggefullt til under digre trekroner, noen helt i strandkanten. I tillegg til campingvogner og bobiler, kan gjester også leie faste mobilhomes (villavogner)
Campingtilbudet omfatter sesongfastliggere, gjester med campingvogner eller bobiler for kortere eller lengre tid, eller gjester som bor i villavognene. En rekke småbutikker, markedsplasser, restauranter og småutsalg gjør at livsnødvendighetene ikke er langt unna, uansett hvor på plassen en måtte få plass.

Rundt det nye badeanlegget var et yrende liv. I 2017 får den også oppvarmet vann.

Barn i fokus
I 2016 ble plassen oppgradert til 4-stjerners familiecampingplass med helt nye, bilfrie boligmiljøer, og en 1350 kvadratmeter stort nytt bademiljø med eget barnesvømmebasseng. Fire andre bassenger ble oppgradert med nye vannsklier, sandstrender og egen strandrestaurant. Rett ved siden av de nye bademiljøene, er det etablert en helt ny Mediterranean Garden Premium Village, med campinghytter, lekemiljø, gangstier og små, idylliske broer over små bekker som skjærer gjennom utearealene. Her er hensynet til barna satt i fokus, hagemiljøene er helt bilfrie, og utstyrt for å gjøre familieferiene best mulig, sier
Sanja Stojnić, «Front office manager assistant» ved Camping Lanterna, ønsker oss stolt velkommen til ett av de beste campinganleggene i Europa.

Sanja Stojnić, «Front office manager assistant» ved Camping Lanterna, ønsker mange nordmenn velkommen til den nye campinglandsbyen.

Naturmiljø
Gjennom hagegangene slynger små bekkefar seg mellom trestammene. Hist og her er det små gangbroer, og naturstener er hogget til som benker og stoler. Barna kan utfolde seg i klatrestativer og sklier med riktig falldempende underlag. De nye hyttene har terrasser med tak over, og har selvfølgelig topp moderne klimaanlegg. «Det hele skal gjenskape boligmiljøer som har århundrelange tradisjoner på Istria», forteller Sanja Stojnić.

Sjørøverskuta i den nye Aquaparken var populært blant barn.

Sjørøverskute
Like ved det nye campingområdet, ligger badeanleggene, ett av dem med en sjørøverskute i sentrum. Og den ser ut til å være populær. Det samme gjelder det store bassenget bortenfor, hvor man også kan sette seg på kafeterrassen og nyte både utsikt og godbiter for øvrig. Et yrende folkeliv for alle aldre forteller at dette er et møtested på tvers av generasjonsgrenser. Det hele overvåkes av badevakter med årvåkne blikk. Her skal det være trygt for selv de minste i familien. I sjøen utenfor er det også store, oppblåsbare lekeapparater og hoppeslott. Langs stranda kommer snorklerne som studerer sjølivet under vann.

Nytt i 2017
2016 ble en stor suksess, og den akter Valamar å videreføre i 2017. Da blir Aquaparken utvidet, og vil få oppvarmet vann, forteller Nives Matic i Adriatic by Valamar. I tillegg kommer enda en ny villavognpark helt ned mot strandsonen. Den viktigste nyheten er Campsite Piazza, en helt ny stor plass med butikker, bakeri, marked, restauranter og opplevelsesområde for små og mellomstore barn. «Camping Lanterna har gjester fra storparten av Europa, og vi har også plass til flere nordmenn», sier Nives Matic til BoCM, og minner om at den inngår i Leading Camping Europe, og har fått tyske ADAC/ANWBs pris for Best Campsite for årene 2013, 2014, 2015 og 2016.

Den nye Piazza er et møtested med ulike forretninger og aktivitetstilbud

Camping Krk
Litt sør for Rijeka ligger en annen campingplass som i 2016 tok steget helt opp i eliteklassen med 5 stjerner, som første campingplass i Kroatia. Camping Krk er en økovennlig familiecamping som har oppvarmet svømmebasseng og en rekke tilbud om helsevelvære. Nytt av året er en stor åpen Piazza, eller samlingsplass med butikker, bakeri, marked og mye annet. Barna er ivaretatt gjennom Maro Mini Club, Maro Midi Club og Teens Lounge som spenner fra barnehagebarn til tenåringer. Camping Krk er også en Leading Camping Europe, og fikk også ADAC/ANWBs pris for Best Campsite for 2015 og 2016.

Historisk grunn
Krk er den største av alle 1100 øyer i Kroatia, og har en naturrikdom som har gitt øya tilnavnet «den gylne øya». Byen Krk er en av de eldste bydannelser i Kroatia, og har gjennom historien hatt en rekke herskere som alle har forsøkt å sette spor etter seg i bygninger, monumenter og kirker. Rundt byen går en solid bymur som domineres av borgen fra det 14. århundre. Gateteater, klassiske konserter og moderne musikksamlinger gir gjenlyd på markedsplassene.

Hvordan komme dit?
Fra Tyskland, fører 3 veier til Istria:
1. En går via München og Innsbruck over Brennerpasser til Venezia, videre til Trieste og deretter gjennom Slovenia til Istria.
2. Den andre går fra München via Salzburg og Karawanke-tunnelen til Willach i Østerrike og derfra videre til Ljubljana (hovedstaden i Slovenia) og rett ned til Trieste. God overnattingsplass: Bled i Slovenia, som er verdt et besøk i seg selv.
3. Den tredje går fra Regensburg i Tyskland, via Passau til Linz i Østerrike, og derfra via Graz og Maribor til Zagreb (hovedstaden i Kroatia) og videre via Rijeka til Istria.

Dette er motorveier av høy standard. Kortest er via Salzburg og Ljubljana. Østerrike og Slovenia har motorveiavgifter i form av vignett, i Kroatia tas bompenger på «gamlemåten» ved betjente bomstasjoner. Øvrige veier er også av god standard. Reisetid fra Kiel eller Rostock: ca to dager.
Til Krk: Motorveien direkte fra Zagreb, eller fra Trieste i Italia.

Tekst og foto: Bjarne Eikefjord, Bobil- og CaravanMagasinet (BoCM)

Les også: Kroatia et populær land med bobil
Les også: Kroatia i bobil gir mange muligheter

Del dette med andre:

  2 comments for “Oppgraderer campingplassene

  1. Javisst er det fint i Kroatia, men det er også skrekkelig dyrt.
    En overnatting på en bra campingplass kommer ofte på ca. 40 Euro, ja i Dubrovnik faktisk 50 ! Kroatia var faktisk det dyreste landet vi besøkte på vår lange 8-måneders tur i fjor. Dyrere enn Norge til og med, og ikke bare campingplassene, men også diesel og mat.
    Og så kan man dra til Bosnia, Montenegro og Albania og få samme flotte natur og flotte campingplasser for mellom 10 og 15 Euro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *