Odda rydder opp og etablerer bobilparkering

Etter påske ble det vedtatt politisk at Odda kommune skulle etablere en bobilparkering i sentrum. Ved månedskiftet juni/juli 2013 vil den stå mer eller mindre ferdig for bruk.

Avdelingsleder park, Egil Dvergsdal i Odda kommune forteller til Bobilverden at plassen har blitt planlagt siden i høst. Arbeidet kunne imidlertid ikke starte før etter det politiske vedtaket etter påske. En drøy uke før månedsskiftet er han ikke sikker på om de kommer helt i mål, men det skal ikke mangle så mye.

– 2013 blir et prøveår. På sikt kan det være mulig at det blir bygget et servicebygg i tilknytning til eksisterende bebyggelse, forteller Dvergsdal. Inntil videre må fylling av vann gjøres ved tømmestasjonen som befinner seg 50 – 100 meter fra bobilparkeringen.

– På Odda bubilcamp blir det plass til opp mot 30 bobiler. Hver plass blir 6 x 10 meter stor i henhold til dagens brannkrav. De fleste plassene vil få tilgang til strøm. Plassene ligger så nær bryggekanten at du nærmest kan fiske fra bilen, forteller Dvergsdal.

Etableringen av bobilparkeringen er et forsøk på å rydde opp i den til tider omfattende fricampingen som har foregått på området gjennom mange år. Dvergsdal forteller at det her har stått opptil 30 – 40 bobiler samtidig.

Parkeringsavgiften for Odda bubilcamp er i øyeblikket ikke fastlagt, men Dvergsdal regner med at den vil bli holdt på et lavt nivå inntil flere fasiliteter er på plass.

Odda bubilcamp skal driftes av Odda camping. Detaljer om plassen vil bli oppdatert i bobilparkeringer.no.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *