Norske investorer blir store i svensk camping

To store og ledende svenske campingkjeder slås sammen og kommer under aktivt norsk eierskap. Kjeden får 40 anlegg og 700 ansatte. En allianse med en tysk og norsk kjede er med i bildet.

Det nye campingkonsernet får 40 campingplasser. Mange ligger langs havet. Foto: First Camp.

Pussig nok omtaler både Nordic Camping & Resort (NCR) og First Camp seg som Sveriges ledende kjede innen camping på sine hjemmesider. De har henholdsvis 25 og 15 destinasjoner. First Camp er også representert i Danmark. Nå slås de sammen i et konsern og blir utvilsomt ledende.

Det nyetablerte campingkonsernet får 700 ansatte og handelen ventes gjennomført i løpet av februar, går det fram av en pressemelding.

– Campingbransjen er i dag fragmentert og cirka 95 prosent av det svenske markedet består fortsatt av frittstående aktører. Nå går bransjen mot en konsolidering for å muliggjøre investeringer som skaper enda bedre opplevelser for gjestene. Denne handelen er riktig både for bedriften, medarbeiderne og gjestene, sier Nordic Camping & Resorts administrerende direktør Johan Söör.

Johan Söör blir administrerende direktør for det nye konsernet. Samtidig skal han lede NCR. Foto: NCR.

Norskeid
Nordic Camping & Resort eies av det norske investeringsfondet Norvestor Equity AS (Norvestor). Nordic Camping & Resort blir hovedeier i det nye campingkonsernet.
– Da vi investerte i Nordic Camping & Resort for to år siden, så vi et attraktivt nordisk campingmarked med en solid underliggende vekst og muligheter til å utvikle en sterk aktør, sier Karl Svozilik i Norvestor i en pressemelding. Han er også styreleder i Nordic Camping & Resort.

Konsernet skal inntil videre være representert med begge de to kjedenes navn i markedet.
– Vi skal sammen sørge for å gi alle gjester fantastiske destinasjoner over hele Norden, sier Johan Söör. Han blir administrerende direktør for det nye konsernet. De to merkevarene blir datterselskaper i konsernet og beholder sine ledere.

På spørsmål fra Bobilverden.no svarer pressekontakt Gustaf Söderbaum i First Camp at deres allianse med norske Best Camp og tyske Regenbogen vil fortsette som tidligere.
– Nordic Camping & Resort rekker dessverre ikke å inkluderes i denne alliansen innen årets sesong, sier Söderbaum.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Norge med i Europas største campingallianse

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *