Norge med i Europas største campingallianse

Regenbogens campingplass Prerow ligger mellom trærne på denne stranden ved Østersjøen.

En norsk, svensk, dansk og tysk kjede hevder de nå er Europas største gruppering av campingplasser. Det skal gi bedre produkter og opplevelser for gjestene.

28 campingplasser er nå samlet i et felles nettverk for skape et attraktivt tilbud til kundene, skriver svenske First Camp i en pressemelding.

Nettverket består av First Camps 14 campingplasser med hele 5500 gjesteplasser. De befinner seg fra Malmø i sør til Luleå i nord og en på Rømø i Danmark. I Norge er det Bestcamp med Hallingdal feriepark og deres campingplasser i Hallingdal, Oslo (Bogstad og Ekeberg) og Mjøsa Ferie og Fritidssenter i Brummundal som nylig har blitt med i alliansen.

Campingalliansen startet i 2016 etter et initiativ fra First Camp. Bestcamp er nytt medlem i år. Fra begynnelsen har alliansen bestått av First Camp og tyske Regenbogen. Regenbogen har ni campingplasser i Tyskland. Halvparten ligger ved Østersjøen.

Sammen har de tre kjedene i alliansen campingplasser fra nord i Sverige til nesten ned til midt i Tyskland. Det er 28 plasser som har som ambisjon å gi gjestene en campingopplevelse i øvre kvalitetsklasse.

– Vi driver camping for våre gjesters skyld, og for å ha det riktige tilbudet i dag, i morgen og neste år må vi stadig innfri gjestenes forventninger. Vi ser en tydelige trend der de mobile gjestene har ønsker om å reise og utforske Europa, sier administrerende direktør Unni Åstrøm i First Camp.

– Gjestene har forventninger om å kunne planlegge på en enkel og tilgjengelig måte og gjennomføre reisen. For å innfri dette må vi fortsette å pushe bransjen framover og skape nye muligheter for våre gjester. Allianser som denne er et resultat av det. At konseptet vokser er bekreftelsen på at satsninger riktig, sier hun.

Samarbeidet skal lette satsningen på kjedenes infrastruktur og systemer. En automatisk bestilling og inn- og utsjekking står høyt på alliansens kjøreplan.

– I en nær framtid skal du kunne ta opp din telefon og med enkle knappetrykk kunne bestille nærmeste reisemål og gjennomføre betalingen – enten du er gjest hos First Camp, Regenbogen eller Bestcamp. Det er ikke revolusjonerende, men bør være hele bransjens felles mål. Vi skal forsette å forenkle, utvikle og utfordre for gjestenes skyld, avslutter Unni Åstrøm.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Foto: Regenbogen

Del dette med andre:

  5 comments for “Norge med i Europas største campingallianse

  1. Hei
    Høres interesant ut, og vi ønsker å høre fra Bobilverden.
    Har selv bobil og farter mye rundt både inn / utland
    Mvh

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *