Hymer er solgt. EHG-eierne får 1,7 milliarder mindre for selskapet

EHG-eierne får 1,7 milliarder mindre for selskapet enn de ellers ville fått etter avsløringen om mulig økonomisk juks i det canadiske datterselskapet Roadtrek.

Hymers første bobil, Hymer Caravano, bygd i 1961 på basis av en Borgward B611 kassebil. Kun tre biler ble bygd før Borgward gikk konkurs. Men grunnlaget for bygging av bobiler var lagt.

Det var midt i januar at Erwin Hymer Group (EHG) kunne fortelle om uregelmessigheter i EHG NA, konsernets nordamerikanske datterselskap. Senere har det kommet fram at det trolig dreier seg om fiktiv fakturering i stort omfang i det canadiske selskapet Roadtrek som inngår i EHG NA.

Flere toppledere ble suspendert fra sine stillinger og det ble startet undersøkelser blant annet med eksterne revisorer.

Dette kompliserte forhandlingene med Thor Industries i forbindelse med deres oppkjøp av EHG Group. Nå er det klart at de nord-amerikanske aktivitetene holdes utenfor oppkjøpet. Det reduserer prisen på EHG Group med 170 millioner Euro eller om lag 1,7 milliarder kroner og tilsvarende i reduserte forpliktelser i forhold til den opprinnelige kjøpsavtalen.

Forhandlingene er avsluttet og oppkjøpet er effektivt fra i dag, melder Thor Industries og EHG Group i en felles pressemelding.

Kombinasjonen av Thor og EHG utgjør nå verdens største produsent av bobiler.
– Dette er spennende tider for Thor når vi fullfører oppkjøpet av EHG og umiddelbart får en ledende posisjon i det dynamiske europeiske bobilmarkedet, sier Bob Martin, administrerende direktør i Thor Industries.

– Europa er det nest største markedet for bobiler globalt og det mest logiske stedet å begynne neste kapittel av Thors vekst, sier han.

Oppkjøpet kommer etter flere års relasjonsbygging mellom eierne i de to selskapene.
– I Thor fant vi den ideelle, langsiktige strategiske eieren av det store selskapet som vår far bygde. Thor vil ha de ressursene som trengs for å fremme entreprenørånden som er grunnlaget for Erwin Hymer-gruppen, sier Christian Hymer, sønn av grunnleggeren Erwin Hymer i pressemeldingen.

Kjøpet omfatter nå kun EHGs europeiske virksomhet, som omfatter en lang rekke merker som for eksempel Hymer, Bürstner, Dethleffs, Sunlight, Carado, LMC, Niesmann + Bischoff og Laika.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Hymer blir amerikansk
Les også: Uregelmessigheter i Hymer-gruppen

Del dette med andre:

  1 comment for “Hymer er solgt. EHG-eierne får 1,7 milliarder mindre for selskapet

  1. “– Dette er spennende tider for Thor når vi fullfører oppkjøpet av EHG og umiddelbart får en ledende posisjon i det dynamiske europeiske bobilmarkedet..”

    Men, det store spørsmåler er om det blir like spennende for kundene annet enn at det nærmer seg monopol som jo også har sine bakdeler?
    “♪♪♫ Inni er de like, men det er utenpå ♪♪♫” 🤔😁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *