Vindstille i Region øst

Eller er det stille før stormen? Etter uker med amper debatt på Facebook var det i dag duket for ekstraordinært årsmøte i Norsk Bobilforening, Region øst. Det ble et antiklimaks. Et nytt styre har nå tiden fram til mai til å bevise at de kan jobbe godt sammen.

89 medlemmer fant veien til ekstraordinært årsmøte i Norsk Bobilforening, Region øst. Foto: Knut Randem.

Det korte sammendraget først. Valgkomiteens forslag til nytt styre ble enstemmig vedtatt ved akklamasjon. Ingen motkandidater og heller ingen annen debatt om årsaken til at det måtte innkalles til et ekstraordinært årsmøtet. På de ledige plassene valgkomiteen ikke hadde fylt meldte kandidatene seg til tjeneste.

Den åpenbare årsaken til møtet var at styret i Region øst gikk i oppløsning da noen medlemmer av styret gikk over til en annen region og styreleder deretter trakk seg slik at styret ikke lenger var beslutningsdyktig. Landsstyret har derfor en periode styrt regionen. Årsakene til uenighetene i styret ble ikke belyst.

«Leppa fra Facebook» skal lede
Mange har gjort seg opp sterke meninger om Knut Wesmajervi. Men ingen av disse var til stede eller sa noe på dagens ekstraordinære årsmøte. Han ble klappet inn som ny leder av Region øst og dermed også inn som medlem i landsstyret i Norsk Bobilforening.

Knut Wesmajervi er kjent for sin skarpe debatteknikk. Han får tiden fram til mai å vise hva han kan gjøre i praktisk ledelse. Foto: Knut Randem.

Mette Kjelgård og Steinar Kjelgård ble valgt som henholdsvis nestleder og kasserer. Valgkomiteens foreslåtte kandidat som styremedlem hadde en uke for kort medlemskap til å kunne velges. Da meldte veteranen Adrone Olafsen seg til tjeneste igjen. Iren Hansen meldte seg til tjeneste som varamedlem.

De tre styremedlemmene Otto Kalsnes, Tore Kay Landbø og Per Lasse Hauglum hadde ikke trukket seg fra sine verv og fortsetter derfor ut sin valgperiode (rettet).

Spent
– Jeg tror nok det blir ganske månelyst på Facebook når dette valget kommer ut, sier Knut Wesmajervi til Bobilverden.no.
– Du er kjent for å være skarp i kantene. Nå har du tiden fram til mai til å bevise at det er noe mer ved deg.
– Det er korrekt. Det viktigste vi skal gjøre nå er å få arrangert ordinært årsmøte i mai. Jeg håper vi raskt kan få igang en gruppe som kan se på treffene og vi skal gjennomføre medlemsmøter. Jeg har fått en del datoer med planlagte treff av avgått leder og trenger verter som kan drive disse i de forskjellige fylkene. Personlig kan jeg ikke rekke over til alle.

Før valget presenterte Knut Wesmajervi seg selv og sine vyer for Region Øst og for Norsk Bobilforening. Det var mange nye tanker. Presidenten i foreningen, Kurt Jenssen er tydelig spent på hvordan dette skal gå i landsstyret.

Kurt Jensen, president i Norsk Bobilforening håper på arbeidsro. Foto: Knut Randem.

Han sier han er fornøyd med gjennomføringen av det ekstraordinære årsmøtet og vil ikke ta stilling til hvilke personer Region Øst velger. Det viktigste er at vi får et oppegående styre, sier Jenssen. Likevel uttrykker han frykt for at det ikke skal bli ro. To grupper står mot hverandre, men jeg har et håp om at de som skal jobbe i lag får mulighet til å gjøre en god jobb.

– Har du inntrykk av at den nye styrelederen i Region øst er i opposisjon til landsstyret?
Jenssen nøler før han svarer «nei».
– Jeg forventer at når han kommer i lag med oss og får se hva vi jobber med og hvordan vi jobber i landsstyret så er det ikke nødvendig å bare komme med nytt, sier Kurt Jenssen.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *