Nordmenn sviktet campingplassene i juli

Norske campingplasser fikk nedgang i besøket i juli. En gruppe økte enormt, mens nordmennene sviktet campingplassene.

Ble det mer fricamping i år? Eller fikk vi større utferdstrang etter to år med pandemi? Mye tyder på at det er utenlandsreisene som har fristet mange. Foto: Knut Randem.

En tredjedel av nordmennene droppet norske campingplasser i juli. Selv om besøk fra utlandet økte med 270 prosent kunne det ikke veie opp for at nesten 32 prosent av nordmennene ikke dukket opp. Campingplassene endte dermed opp med en besøksnedgang på 8,5 prosent i juli.

Det var ikke bare de norske campinggjestene som uteble i juli. Også hoteller, hyttegrender og privat utleie hadde vesentlig nedgang i norske besøkende. Men det var bare campingplassene som kom ut i minus når de utenlandske besøkende medregnes.

I juni var det 15 prosent færre nordmenn på campingplassene, men da kompenserte utlendingene for færre nordmenn og sørget for økning i besøket sammenlignet med 2021.

I år reiser vi åpenbart utenlands. Statistisk sentralbyrås reiselivsstatistikk for annet kvartal viser denne trenden tydelig. Nå kan det se ut som om nordmenn i enda sterkere grad reiser utenlands i sommerferien og at trenden fortsetter inn i tredje kvartal.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Kraftig økning i reiser utenlands

Del dette med andre:

  4 comments for “Nordmenn sviktet campingplassene i juli

  1. Selv med høyere drivstoff kostnader i EU, så blir suma sumarum billigere å feriere fra Dk og sør-over. Norske myndigheter kan «Gratulere» seg selv med høye drivstoff priser (alt for det Grønne skiftet), samt at Norge generelt er ett dyrt land å ferdes i.

  2. Har reist mye rundt i Norges land med bobil denne sommeren og har ofte møtt fulle campingplasser og andre som tar fantasipriser for ren overnatting, så ikke rart det velges alternativt. Når man reiser med en fullutstyrt bobil og ikke trenger verken strøm, dusj etc., så blir det for mye å betale kr 400-600 bare for en plass å stå parkert når man er på en 4 ukers tur. Så kanskje campingplassene bør tenke litt på enkelere camping og heller ta betalt for andre tjenester.( selv om noen også gjør det oppå stive døgnpriser). 150-300 bør være nok for kun en plass å stå og det er det mange private som tilbyr nå. Støtter gjerne campingplassen, men ….

  3. Hadde ferie siste halvdel av juli og møtte stort sett fulle campingplasser. Så inntekt har de hatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *