E6 Bognes-Skarberget stenger for siste gang

Ferjesambandet E6 Bognes-Skarberget stenges i tre måneder fra og med 1. september 2022.

Her heises ny ferjebru på plass på rv. 827 Drag-Kjøpsvik. Foto: Statens vegvesen.

Statens Vegvesen og entreprenøren Peab AS bygger om de fire ferjeleiene i Tysfjorden. For å få gjennomført helt nødvendig arbeid, har ferjesambandene i perioder vært stengt.

1. september stenges ferjesambandet E6 Bognes-Skarberget i tre måneder. Trafikken rutes da over sambandet rv. 827 Drag-Kjøpsvik. Omkjøringen fra E6 vil bli skiltet med lystavle ved Dragskrysset i sør og ved Efjord i nord. Dette er den den siste planlagte stengingen av ferjesamband knyttet til ombyggingen, lover Statens vegvesen i en pressemelding.

MF Melshorn flyttes til Drag-Kjøpsvik som betjenes med to ferjer så lenge Bognes-Skarberget er stengt.

Grønt, sikkert og tilgjengelig
Ombyggingen av ferjeleiene er et ledd i det grønne skiftet. Når ferjeleiene står ferdig i desember 2022, vil sambandet rv. 827 Drag-Kjøpsvik være klargjort for elektrisk drift. Ferjesambandet E6 Bognes-Skarberget går over til elektrisk drift cirka ett år senere, når kraftlinjene som skal forsyne ferja med strøm står ferdig og kan tas i bruk.

De nye ferjeleiene vil gi bedre og sikrere trafikkavvikling. De får servicebygg med oppholdsrom og toalettfasiliteter tilrettelagt for alle reisende. E6 Bognes Skarberget får økt kapasitet med flere avganger og sambandet blir døgnåpent.

Krevende trafikkbilde
Statens vegvesen oppfordrer alle til å kjøre ekstra aktsomt langs rv. 827 når det settes inn to ferjer over Drag-Kjøpsvik. Det vil bli flere biler på vegen enn normalt og trafikken kan i perioder komme til å gå tregere enn vanlig. Senk farten, vis særlig hensyn til skolebarn, andre myke trafikanter og til de som jobber med å bygge om ferjeleiene, er oppfordringen.

Kontinuerlig byggeaktivitet
Statens vegvesen gjør oppmerksom på at det også utenom periodene med stengning vil være byggeaktiviteter på begge ferjeleiene. Dette kan i noen tilfeller medføre forsinket avvikling av trafikk.

Trafikken over rv. 85 Bognes-Lødingen påvirkes ikke av utbyggingen og vil gå som normalt.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *