Kraftig økning i reiser utenlands

I løpet av april, mai og juni i år dro nordmenn på rett under 2 millioner reiser til utlandet. Dette var en enorm økning fra samme periode året før hvor det ble foretatt omtrent 190 000 reiser til utlandet.

Vi reiser igjen mer og campingplassene ble fullere i juni. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

Hele fjorårets 2. kvartal var preget av restriksjoner som førte til at vi dro på langt færre reiser til utlandet enn i årene før pandemien.

– I årene før pandemiutbruddet, dro nordmenn på mellom 2 og 2,5 millioner reiser til utlandet i løpet av 2. kvartal. Etter at reiserestriksjonene ble avviklet, er vi tilbake på nesten samme nivå for reiser til utlandet som før pandemien, sier Kristin Aasestad i Statistisk sentralbyrå (SSB).

Antallet utenlandsreiser er nesten tilbake til normalen. Tabell: SSB.

Reiselivstatistikken fra SSB viser tydelig at nordmenn fikk tilbake reiselysten i årets andre kvartal. I dette kvartalet ble det gjennomført 7,5 millioner reiser (alle typer).

Norske campingplasser kan samtidig takke utenlandske gjester for en solid økning i besøkstallene for juni. Selv om nordmenn igjen reiser utenlands.

Campingplassene hadde i juni en økning i antall gjestedøgn med 31 prosent og nådde nesten 1,5 millioner gjestedøgn. Nordmenn er fortsatt en stor gjestegruppe og utgjorde 68 prosent av de besøkende. Likevel var det 15 prosent færre nordmenn på campingplassene i juni i år sammenlignet med 2021.

Etter to år med pandemi og svært lave besøkstall fra utlandet, kunne campingplassene i juni oppleve en økning på over 3100 prosent for denne kundegruppen.

Tekst: Knut Randemm, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *