Nasjonale turistveger i ny planleggingsdrakt

Forsiden på Nasjonale turistvegers nye hjemmeside.

Forsiden på Nasjonale turistvegers nye hjemmeside.

Nasjonale turistveger er en stor satsning for å gjøre Norge mer tilgjengelig for turister med eller uten bobil. Gjennom disse veistrekningene vises noen av de fineste områdene Norge har å by på. Nå er det lansert nye nettsider for de 18 strekningene.

Nå sent på høsten er det mange som allerede har begynt å drømme om neste bobilsommer. Da kan de nye hjemmesidene for Nasjonale turistveger være enkle og effektive når du vil planlegge neste års bobilferie.

Tilgjengelige og brukervennlige websider er også noe Vegdirektør Terje Moe Gustavsen legger vekt på:
– Vårt mandat er å bidra til næringsutvikling i distriktene, og da må vi trekke flere turister til Norge. Da må vi synes, slik at turistene enkelt kan finne turistvegene og orientere seg om hvor de kan dra og hva de kan oppleve, sier Vegdirektøren.
De 18 turistvegstrekningene er listet opp mot Googlemaps i de nye hjemmesidene og viser oversiktlig hvordan strekningen ligger i forhold til hverandre. Besøkeren kan gå rett inn i kartet og åpne en eller flere turistveger og planlegge sin rundreise.

Nasjonale turistveger er en visuell attraksjon. Bilder av landskap, kunst og arkitektur langs turistvegene kompletterer den nye websiden. Fakta om arkitektur, kunst, historikk, milepæler og utvikling ligger samlet og er lett å finne frem til.
Hjemmesidene er foruten norsk, også på tysk og engelsk, og er tilpasset nettbrett og mobil.

Rundt 200.000 besøkere per år er innom nasjonaleturistveger.no. Med nye, visuelle og funksjonelle hjemmesider ønsker Statens vegvesen å lokke adskillig flere turister fra nett til tur.

Du ser de nye nettsidene her.

Les også: Nasjonale turistveger

De nye sidene er også tilpasset mobilbruk. Foto: Nasjonale turistveger.

De nye sidene er også tilpasset mobilbruk. Foto: Nasjonale turistveger.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *