Med bobil i Barcelona

Relativt sentralt, men usjarmerende bobilparkering. Foto: Knut Randem.

Relativt sentralt, men usjarmerende bobilparkering. Foto: Knut Randem.

Storbyferie er spennende og aktuelt for mange bobilister. Barcelona er en populær by med massevis av historie og opplevelser i kø. Her kan det være vanskelig å finne en plass å parkere bobilen, men det finnes en bobilparkering hvor du kan stå i noen timer eller i mange dager.

Det er merket opp noe avstand mellom bobilplassene. Foto: Knut Randem.

Det er merket opp noe avstand mellom bobilplassene. Foto: Knut Randem.

Vil du oppleve bylivet, spasere på Ramblaen, vandre i smugene i gamlebyen, gå på Picasso-museet eller kanskje besøke Gaudis tre store attraksjoner Parc Güell, La Pedera eller La Sagrada Familia – kirken de har holdt på å bygge i 130 år. Eller gjøre noe helt annet i Barcelona, da kan det være praktisk å bo i bobilen nær sentrum.

Det er ikke mange bobilparkeringer i området, men nord for sentrum nesten oppe ved elva El Besos finner du denne. Dette er en kombinert parkeringsplass for busser, trailere og bobiler. Det er ditto sjarmløst, men du er kanskje ikke Barcelona for å sitte utenfor bobilen..?

Plassen er med sine 15-20 mål en stor parkering. Bobilplassene er plassert i det innerste hjørnet. Dette er åpenbart et trygt overnattingssted. Plassen er åpen hele året og har døgnbemanning i porten, som er utstyrt med bommer. Plassen er gjerdet inn med det som ser ut som solide gjerder i en høyde på over 2 meter. Hele plassen er kameraovervåket og vaktmannen i porten kan følge med på flere kameraer samtidig på den store skjermen han har. Vakten fortalte oss at han har sykkel disponibel og kan raskt flytte seg rundt på plassen dersom han ser noe galt.

Disse har også plass innenfor gjerdet. Foto: Knut Randem.

Disse har også plass innenfor gjerdet. Foto: Knut Randem.

Plassen er utstyrt med strømuttak, wi-fi, toaletter og dusjanlegg. Da vi besøkte plassen var dette noe spartansk, men vakta kunne fortelle at en ny toalett- og dusjbrakke skulle komme på plass den følgende uka. Vi går derfor ut i fra at dette er i orden nå. De midlertidige toalettene så ut til å være rene.
Innenfor gjerdet kan du tømme toalett og spillvann og fylle rent vann på bilen. Sikkerhetsavstanden mellom bilene er ikke etter nordisk standard, men i bobilseksjonen er det markert en liten meter mellom hver plass. Du vil derfor kunne regne med to meter avstand til neste bobil.

Prisen er i særklasse høy med 30 euro per døgn (24 timer). Du kan også stå her på timebasis og det telles minutter.

La Sagrada Familia er en av de største attraksjonene i Barcelona. Foto: Knut Randem.

La Sagrada Familia er en av de største attraksjonene i Barcelona. Foto: Knut Randem.

Passe avstand fra sentrum
Fra bobilparkeringen kan du gå langs strandpromenaden inn til det sentrale Barcelona på 45 minutter. På veien kan du gjerne ta deg et bad i Middelhavet. Strendene er flotte sandstrender.

Om du ikke vil gå, går det trikk i gata utenfor bobilparkeringen. Denne kan du ta enten til undergrunnsbane eller tog, som går inn til Placa de Catalunya øverst på Ramblaen. Vi valgte kombinasjonen trikk-undergrunnsbane og brukte ca 20 minutter inkludert bytte av linje. Toget skal i følge vaktmannen gå mye raskere.

Dersom du skal være i området i flere dager, men bare ønsker å besøke Barcelona en dag, vil vi anbefale å vurdere å bo utenfor byen og ta toget inn til Barcelona for dagsbesøk. Det er mange langt koseligere steder å overnatte nord og sør for Barcelona enn på bobilparkeringen i byen. Men den dekker behovet for overnatting dersom det er byen du skal bruke og ikke har tenkt å kose deg rundt bobilen.
Bobilverden besøkte plassen uten bobil og har derfor ikke forutsetninger for å vurdere natteroen.

Adresse: Avinguda d’Eduard Maristany 49, Sant Adrià de Besòs, Barcelona
GPS: N 41° 24’56.252 – E 2° 13’25.054

Vurdert av redaksjonen oktober 2014.

Oppdatert 2017: Ikke besøkt, men her er en tilsvarende plass i byen.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *