Mercedes under 3500 kg

Nye Hymermobil ML-I er helintegrert, har bakhjulsdrift og veier under 3500 kg. Foto: Hymer.

Nye Hymermobil ML-I er helintegrert, har bakhjulsdrift og veier under 3500 kg. Foto: Hymer.

I høst lanserte Hymer modellen ML-T med lettvektschassis, bygget på en Mercedes Sprinter. Hymer lanserer nå en helintegrert bobil basert på det samme chassiset og kaller den Hymermobil ML-I. Også den holder seg under 3500 kg.

Da halvintegrerte ML-T ble lansert på Caravan salon i Düsseldorf i høst var dette et helt nytt konsept fra Hymer med valgfri to eller fire hjuls drift. Denne modellen blir fra januar 2015 også utstyrt med sidevindsassistent. Assistenten kan også installeres i allerede produserte modeller. Les mer om ML-T her. Det skal etter opplysninger fra Hymer være den første bobilen hvor en sidevindsassistent er standard.

Nå benytter Hymer seg av det samme lettvekstkonseptet og lanserer den helintegrerte Hymermobil ML-I. Det er en kompakt bobil med en høyde på 290 cm, bredde på 222 cm og en lengde på 699 cm. Det er oppgitt en lastekapasitet i garasjen på 350 kg, som kan utvides til 450 kg. Total lasteevne er foreløpig ikke oppgitt av Hymer. ML-I kan imidlertid oppgraderes i to trinn til 4200 kg totalvekt.
I de fleste varianter kan ML-I trekke en tilhenger på to tonn. Det kan gi muligheter selv om lasteevnen skal vise seg litt snau. Om du da ønsker å kjøre med tilhenger.

Hymermobil ML-I leveres i tre motorstørrelser fra 129 til 190 hk. Alle er klassifisert som euro 6. Som tilvalg kan modellen leveres med syv trinns girkasse.

ML-I minner i design mye om en typiske helintegrert Hymer. Den oppgis å være vintersikker og godt egnet for helårsbruk. ML-I leveres kun med bakhjulstrekk og har sportsfjæring. Alde er valgfritt tilbehør.

ML-I leveres i to grunnriss hvor den ene også kan leveres med lavere senger. ML-I vil være klar i markedet i løpet av våren 2015.

Redaksjonen får se ML-I senere i januar. Se oppdateringen her.

Del dette med andre:

  3 comments for “Mercedes under 3500 kg

    • Trolig får vi sett nøyere på den i midten av måneden. Vi kommer tilbake med mer når vi har hatt hendene på den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *