Madland havn får ny rasteplass med stormhytte

Madland havn får det neste tilskuddet på Nasjonal turistveg Jæren. Der skal det bygges servicebygg og stormhytte for de som vil nyte naturkreftene.

Madland havn er et populært utsiktspunkt, spesielt når være står på som mest. Illustrasjon: Hauden og Zohar arkitekter.

Madland hamn på kysten av Jæren mellom Varhaug og Vigrestad i Hå kommunie er et vakkert og værutsatt sted. Havna er liten med to utstikkende moloer. I vinterstormer er det også et pupulært sted for å oppleve de ekstreme naturkreftene på trygg avstand. Statens vegvesen har pekt ut Madland havn som ny rasteplass lands Nasjonal turistveg Jæren.

Lanterne
Beliggende på en liten fylling over havna blir det bygget en langstrakt parkeringsplass med 180 graders utsyn over Nordsjøen. Servicebygget skal ha to toaletter og skal kles med spesialdesignet fasadestein som lyser i mørket likt en lanterne og ønsker besøkende velkommen.

Slik skal det bli i Madland havn om et år. Illustrasjon: Hauden og Zohar arkitekter.

Stormhytte
I havna skal dagens gapahuk erstattes av ei stormhytte og sitteplasser. Stormhytta tar opp formspråket fra de eksisterende naustene en finner der i dag.

– Arkitektkontoret Hauden og Zohar har jobben med utforming, og vi ser frem til å kontrahere en av Jær-regionens mange dyktige entreprenører til arbeidet, sier Fredrik Fløgstad, strekningsansvarlig for Nasjonal turistveg Jæren.

Bygge- og anleggsarbeidet med rasteplassen Madland havn planlegges å starte opp i januar 2022 med fullføring i november 2022. Statens vegvesen søker nå entreprenør til prosjektet, forteller de i en pressemelding.

Det skal lyse som en lanterne. Illustrasjon: Hauden og Zohar arkitekter.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *