Nå kommer fortelt laget av plastflasker

Et nytt materiale laget av resirkulerte plastflasker blir neste år å finne i et fortelt for bobiler og i campingmøbler samt telt fra Dometic.

Slik beskrives produksjonen av Redux fra plastflasker. Illustrasjon: Dometic.

Materialet, som lages av resirkulerte plastflasker, har fått navnet Redux. Denne lette polyesteren har Global Recycled Standard-sertifisering og vil bli brukt til et bredt spekter av nye produkter, melder Dometic.

Av ti plastflasker på 0,5 liter kan det produseres 1 kvm av Redux. Dermed tar Dometic en aktiv rolle i å fremme materialer og løsninger som gir mindre miljøpåvirkning.

– Våre produkter er skapt for å gjøre våre kunders friluftsliv enkelt. Ved å levere smarte og pålitelige produkter som er trygge å bruke, og ved å strebe etter ressurseffektivitet i løpet av hele livssyklusen, driver vi den bærekraftige agendaen i vår bransje, sier Juan Vargues, president og administrerende direktør i Dometic.

– Hos Dometic er miljøhensyn et viktig aspekt ved produktdesign, og hvert utviklingsprosjekt defineres av de bærekraftmålene vi har satt. Vi ønsker at Dometic skal være et trygt og pålitelig valg for bevisste kunder.

I 2022 vil Dometic lansere et telt, et fortelt for bobiler og campingmøbler laget i Redux. Dometic har ikke vist bilder av de kommende produktene. Forsidebildet er et illustrasjonsfoto av et konvensjonelt fortelt.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *