Ladestasjoner for elektriske bobiler og campingvogner

Framtiden kommer. Og med den elektriske bobiler. Også campingvogner trekkes av elektriske personbiler. Det kan bli trangt på ladestasjonene, men en produsent lanserer sitt forslag til løsning.

En ladestasjon bør kunne kombineres med et rekreasjonsområde, som gjør ladepausen hyggeligere. Illustrasjon: Thor Industries.

Thor Industries, som blant annet eier EHG (Erwin Hymer Group), har sett det samme problemet som Bobilverden.no skrev om for noen måneder siden; Vanlige ladestasjoner er ofte for små og trange til større bobiler og for bil med campingvogn.

– Elektrifisert transport vil spille en sentral rolle i framtiden til fritidskjøretøy ettersom elektriske bobiler blir tilgjengelige for kjøp, og flere velger å trekke en tradisjonell eller elektrifisert campingvogn med en elektrisk trekkvogn, sier Thor Industries administrerende direktør Bob Martin i en pressemelding.

Det er nødvendig med plass til å manøvrere større bobiler og biler med campingvogner på ladestasjonene, mener bobilprodusenten. Illustrasjon: Thor Industries.

– Et ladestasjonsøkosystem som har plass til elektriske bobiler og bruk av elektriske biler som slepekjøretøy er avgjørende for denne overgangen. Vi utviklet dette konseptet for å gi stater og kommuner en bedre forståelse av infrastrukturen som trengs nær parker, turistbyer og andre populære destinasjoner for å beholde de enorme økonomiske fordelene framtidige reisende i bobiler og campingvogner utgjør, sier han.

Konseptet Thor Industries har tegnet legger vekt på god tilgjengelighet med god tilgang fra offentlig vei, brede passasjer mellom ladeøyene, god plass til å manøvrere en stor elektrisk bobil eller elektrisk bil som trekker en campingvogn. Et sentral del av forslaget er at det skal være mulig å kjøre gjennom ladestasjoner slik at rygging unngås.

Det vil også være naturlig å inkludere muligheter for fylling av luft, vann og tømming av avløpstanker.

Forslaget omfatter også et rekreasjonsområde der de reisende kan bruke toaletter, lekeområder og områder for rast. Håndtering og resirkulering av avfall er også en del av konseptet.

Framtidens campingvogner vil ha større behov for lading. Hvorfor ikke lade den samtidig med trekkvogna? I Nord-Amerika utgjør vogn 4 av 5 fritidskjøretøy, i følge produsenten. Illustrasjon: Thor Industries.

Thor Industries mener alle deler av opplevelsen med bobil og campingvogn skal være hyggelig. Det omfatter også tiden det tar å lade.

Konseptet Thor Industries har fått laget kan gi inspirasjon til hvordan nye ladestasjoner kan innrettes slik at elektriske bobiler og el-biler som trekker en campingvogn kan benytte ladestasjonene på lik linje med andre el-biler uten å få plassproblemer.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Hvor skal framtidens elektriske bobiler lade?

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *