Forhandler i Trøndelag konkurs

Det er mindre enn to måneder siden forhandleren la ned en avdeling og flyttet sammen med andre for å spare penger. Nå melder de oppbud.

Frosta Bobil & Caravan er konkurs.

Frosta Bobil & Caravan AS har hatt tre avdelinger. I oktober kunne vi fortelle at deres avdeling i Trondheim blir lagt ned. Avdelingene i Ålen og Frosta skulle fortsette. Avdelingen på Frosta ble også samlokalisert med Frosta bilverksted, men dette har ikke vært nok for å sikre videre drift.

Fredag kastet Frosta Bobil & Caravan AS kortene og er konkurs etter meldt oppbud.

Frosta Bobil & Caravan ble etablert i 2018 og har solgt bobiler fra Bürstner, Laika, Roller Team og Hobby samt campingvogner.

Bedriften omsatte i fjor for 130 millioner kroner, men varelageret har hatt en stigende kurve de siste årene. Frosta Bobil & Caravan AS ble tidligere i år kåret til Gaselle-bedrift av Dagens Næringsliv.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  9 comments for “Forhandler i Trøndelag konkurs

 1. Alle konkurser er skapt av regjeringen med hodeløs politikk satt i system.. den første dominobrikken har veltet og det vil bikke overende til enden.
  Det er skapt økonomisk uro og ufotsigbaret over hele linja.
  Kjøpekraften er redusert pga renteøkninger å total ustabilitet.
  Kjøpekraften blir barre værre å værre jo flere som går konkurs og arbeidsledigheten vil øke, dette er bare begynnelsen.
  Blir vel satt tilbake til steinalderen hvis dette får fortsette.

 2. Vi som er gammel nok til å huske hvordan den så kalte “jappe” tiden var tidlig på 80 tallet. Renten på et billån var over 20%. Huslån var over 15%. Hvem satt med makten i Norge Da? Det var mange uheldige omstendigheter, da som nå.
  Så er det jo slik at i gode tider er det mange som vil være med på “leken”, men det er desverre ikke alle som tåler “steken”. Det er vell ikke noe nytt at det blir en del over etablering i gode tider.
  Og en viss avskalling når kurven går ned.

 3. Utrolig trist at bedriften er lagt ned. Har kjøpt alle mine bobiler hos Frosta Bobil og Camping på Frosta. Har bare hatt god erfaring med dem. Håper Frosten dukker opp på ny i ny drakt.

 4. Dette er bare en av mange konkurser som kommer i denne bransjen.

  Man kan ikke drifte som at det er toppåret 2019 lengre.

  Salget stuper(nedgang på 10% årlig siden 2019 og med 30% siste årene pga corona og Ukraina) så kommer økte strømpriser og renter rett etterpå.

  Det hjelper forhandlere lite også at de må 1-1.5år fram i tid bestille biler.. hvem vet hvordan markedet er om 1.5år?
  Pluss spøkelset som henger over alle med nullutslipp i 2025.. hva blir avgiftene da? Avgiften på bobiler har vært kunstig lave da de har fått beregne ut fra motorvolum å ikke CO2 som alle andre biler. De får også bruke varebil beregningen selv om de har flere enn 2-3 seter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *