På flyttefot for bedre verkstedkapasitet

Frosta Bobil & Caravan tredobler verkstedkapasiteten og tilpasser seg nybilmarkedet ved å legge ned en avdeling.

Frosta Bobil & Caravan selger bobiler fra blant annet Bürstner. Her Lyseo Gallery fotografert på Caravan salon. Foto: Knut Randem.

– Vi har hatt tre avdelinger på et forholdsvis begrenset område. Det er kostnadskrevende. I dagens marked er det fornuftig å tilpasse seg, sier Børge Nilsen, daglig leder i Frosta Bobil & Caravan. Som så mange andre forhandlere har også Nilsen merket at salget av nye bobiler har vært rolig i år.

Forhandleren har har tre avdelinger, en i Ålen, 10 mil sør for Trondheim, en på Sveberg like utenfor Trondheim og en på Frosta ca 5 mil nord for Sveberg.

– Avdelingen i Trondheim blir lagt ned. Her er det usikkerhet knyttet til leiekontrakten. Bygget skal selges og vi vet lite om framtiden der. Derfor passet det godt å gjøre dette grepet nå, forteller Nilsen.

På Frosta har forhandleren hatt kun et verkstedløp og har behov for større kapasitet. Nå samlokaliserer de seg med Frosta bilverksted.

– Der får vi tre egne verkstedløp og bedre lokaliteter for omtrent samme kostnad som i de gamle lokalene, forteller Nilsen.

– Har dere jobb nok til tre verkstedløp?
– Kundene forsvinner jo ikke selv om det selges færre nye bobiler så dette blir en velkommen kapasitetsutvidelse, svarer Nilsen. Dessuten har brukte bobiler solgt bra i år.

– Vi gjør disse grepene fordi vi tror det snur, men det er vanskelig å spå når. I mellomtiden må vi reagere på markedet for å sikre fortsatt god økonomi.

Frosta Bobil & Caravan ble etablert i 2018. Disse årene har omsetningen vært i jevn vekst. Med unntak av 2020 så har også bunnlinjen vist jevn vekst. I fjor omsatte bedriften for litt over 130 millioner kroner. De selger bobiler fra Bürstner, Laika, Roller Team og Hobby pluss campingvogner fra Bürstner, Hobby, Caretta og Fendt.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *