Smakfullt reisemål for deg som er eller skal til Spania

Spanias neste gastronomi-hovedstad er Oviedo. Byen er Spanias oste- og siderhovedstad og er kåret til Spanish Capital of Gastronomy i 2024.

Cider og lokale spesialiteter servert i Oviedo. Foto: Pressemelding.

Oviedo, som ligger i regionen Asturias, i nord- Spania, har søkt hele tre ganger om denne gjeve tittelen. Nå jubler hotel- og restaurantbransjen i Oviedo og gleder seg til å ta fatt på denne prestigetunge feiringen som starter allerede 1. januar.

Juryen framhevet særlig den asturiske gastronomiens rikdom, som kan smakes i all sin prakt i nettopp Oviedo.

Oviedo og Asturias er spesielt kjent for sin produksjon av la fabada (bønnegryte), cideren, el cachopo, sjømaten og ikke minst osten. I osteparadiset Asturias produseres det faktisk flest ostetyper i hele Europa! Den mest kjente er nok blåmuggosten Cabrales.

Blåmuggosten Cabrales kan være den mest kjente osten i Asturias. Foto: Pressemelding.

Det er Spanias turistkontor som i en pressemelding forteller om Spanias gastronomi-hovedstad 2024. Det er det spanske journalistforbundet, som i samarbeid med det spanske hotellbransjeforbundet kårer hvilken by som blir årets gastronomi-hovedstad.

Gjennom hele 2024 vil det bli en rekke arrangementer. Dette er et insentiv som vil øke de allerede gode turisttallene som byen har oppnådd de siste årene.

Tidligere vinnere av denne tittelen har vært Logroño (2012), Burgos (2013), Vitoria (2014), Cáceres (2015), Toledo (2016), Huelva (2017), León (2018), Almería (2019), Murcia (2020/21), Sanlúcar de Barrameda (2022) og Cuenca (2023). De er sikkert fortsatt gode reisemål for deg som er opptatt av gleden med god mat og drikke.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *