Kun for bobiler i Sør-Jylland

Velkommen til bobilparkeringen i Åbenraa. Foto: Knut Randem.

Velkommen til bobilparkeringen i Åbenraa. Foto: Knut Randem.

Her lener de gamle verneverdige husene seg mot hverandre i frykt for å falle overende. Ja, slik kan det se ut i denne sør-jyske byen med den store bobilparkeringen. Her kan du overnatte på veien til eller fra fjernere reisemål – eller la byen være et mål i seg selv.

”Aabenraa Sejl Club” byr på en stor og rommelig bobilparkering tett på sentrum i den sjarmerende byen den har navn etter. Åbenraa ligger sør på Jylland. Bobilparkeringen ligger i praksis mellom båthavna og den store sandstranda.

Kun for bobiler. Foto: Knut Randem.

Kun for bobiler. Foto: Knut Randem.

Her er det masser av plass. Den lange fronten mot sjøen og/eller stranden er mest attraktiv og fylles først. Dernest fylles det opp langs de øvrige sidene av plassen. I begynnelsen av august var det om lag 30 biler her på en ukedag og alle hadde rommelig plass.

Det er ikke merket opp plasser, men det angis på oppslag at alle må følge sikkerhetsavstanden på 3 meter. I praksis sto bobilene mer spredd enn det. Plassen har et fast dekke av grus og sand. Åbenraas bobilparkering har forbud mot campingvogner og telt.

Det koster kr 125 per natt å overnatte på denne bobilparkeringen. Da er strøm inkludert. Adgang til servicebygget med toaletter, dusj og vaskemaskin får du med en kode du får når du betaler på automaten eller i havnekontoret.

Du må også deponere kr 60 for et adgangskort. Du kan ikke kjøre ut bobilen uten dette kortet, men med det kan du kjøre ut og inn flere ganger. Dette kortet benyttes også i dusjene hvor det trekkes kr 5 per dusj. Når du reiser, putter du kortet inn i automaten og får utbetalt gjenstående verdi.

Her er det god plass til biler i alle størrelser. Foto: Knut Randem.

Her er det god plass til biler i alle størrelser. Foto: Knut Randem.

Tømmestasjonen utenfor bommen består av en enkel rist i bakken for spillvann og en innomhus tømmeplass for toalettkassetten.

Åbenraa har et lite sentrum med en flott og godt ivaretatt verneverdig bebyggelse. Det er absolutt verd den lille spaserturen å gå fem minutter til sentrum hvor det er relativt bilfritt og flere restauranter å velge mellom. Det finnes også en havnegrill like bortenfor bobilparkeringen. Den reklamerer med at den er Danmarks nest beste. Ikke vet vi.

Vurdert av redaksjonen, august 2013

Litt av Åbenraas gamle bebyggelse. Foto: Knut Randem.

Litt av Åbenraas gamle bebyggelse. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

  2 comments for “Kun for bobiler i Sør-Jylland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *