Bobilparkering ved utløpet av Aude

Bobilparkeringen ligger i bakgrunnen og campingplassen til høyre. Foto: Knut Randem.

Bobilparkeringen ligger i bakgrunnen og campingplassen til høyre. Foto: Knut Randem.

Ved utløpet av den franske elva Aude like nord for Narbonne ligger det en bobilparkering med gratis dagparkering og kort vei til stranda. Det er et stille og rolig strøk med en båthavn som nærmeste nabo og kort vei til et par spisesteder.

”Aire de Camping Cars des Cabanes de Fleury” ligger ikke lenger fra motorveien gjennom Langedouc-Roussillon enn at du kan unne deg dette avbrekket på veien.
Denne bobilparkeringen ligger ved fantastiske strender om du vil ligge i ro i varmen, men stedet egner seg også for en enkel overnatting på andre tider av året enn i badesesongen.

Det lille tettstedet Cabanes de Fleury består ikke av stort mer enn et par serveringssteder, som vi ikke skal garantere er åpne hele året, og en stor campingplass. Bobilparkeringen ligger nærmere sjøen enn campingplassen og drives av kommunen.
Valras Plage er innenfor sykkelavstand (tre kilometer?) nordover på samme måte som Saint-Pierre la Mer er det et par kilometer lenger sør.

Stranda ligger rett ned bak de borteste bobilene. Foto: Knut Randem.

Stranda ligger rett ned bak de borteste bobilene. Foto: Knut Randem.

Plassen har ingen oppmerking, men selv tidlig i august så det ut til at folk håndterte plassering og sikkerhetsavstander på forsvarlig vis.
Egentlig kan dette best karakteriseres som en tømmestasjon med parkeringsplass. Utover tømmestasjonen er det ingen tilbud på plassen. Heller ikke strøm.
Jo forresten, her er det også en lekeplass og et par benker med bord.

På sommerstid kan plassen virke svært varm. Her er det ingen trær og uten strøm har du heller ingen mulighet til å fyre opp kjøling i bobilen. Dette er en grusplass, og som de fleste andre steder langs kysten kan det blåse her og da blir det støvete. Men det må du ta med deg når du ligger tett ved kysten her nede.

Det er gratis å stå her fra kl 09 til 15. For natten betaler du 6,50 euro. Tømmestasjonen er gratis å bruke enten du bor her eller ikke, men du må betale for vannet du fyller med en sjetong til 2 euro.

Dersom du vil bo ved en litt større by er bobilparkeringen i Saint-Pierre la Mer et alternativ to kilometer lenger sør.

Attraksjoner i nærheten er blant annet middelalderborgen/byen Carcassonne og koselige Canal du Midi.

Vurdert av redaksjonen i august 2013.

Foto: Knut Randem

Foto: Knut Randem

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *