Hymer overtar nordisk agent

Hymer har overtatt den nordiske agenten for Dethleffs og Sunlight m.fl. Foto: Dethleffs.

Hymer overtar den nordiske agenten for Dethleffs og Sunlight m.fl. Foto: Dethleffs.

Europas største produsent av bobiler, Hymer, overtar en større nordisk agent for salg av bobiler. Forhandleren selger blant annet to av Hymer-gruppens egne merker og utvider nå med ytterligere ett.

Danske Caravan Nord har siden 1982 vært agent for Hymer-gruppens merker Dethleffs og senere Sunlight i Norge, Sverige og Danmark. Fra kommende sesong 2016/17 vil Caravan Nord også få ansvaret for LMC i Norge og Danmark. Caravan Nord selger også kassebilene/bybobilene Globecar og RoadCar.

– Det strategiske oppkjøpet av Caravan Nord gjør Erwin Hymer Gruppen (EHG) i stand til å fortsette sin vekststrategi, sier Jörg Reithmeier, styremedlem i EHG i en pressemelding.
– Det er vårt mål å utvide vår ledende posisjon i Europa og bli en global leverandør av bobiler og campingvogner av høy kvalitet.

Oppkjøpet gjennomføres 1. oktober i 2016. Caravan Nord eies fram til da av Lars Saabye og Jan Kaspersen. Saabye går av som pensjonist mens Kaspersen fortsetter som administrerende direktør i selskapet i minimum tre år.

Jan Kaspersen sier at han ser fram mot det videre arbeidet.
– Å bli en del av EHG gjør oss bedre i stand til å utnytte de strategiske mulighetene og skape verdier for våre forhandlere på kort og lang sikt, sier Kaspersen. Han forteller Bobilverden at han ser for seg et samarbeid med Kroken-gruppen, men at de i markedet skal kjempe for sine egne merker.

I Norge er Kroken-gruppen den dominerende representanten for EHG, men med en eksklusiv avtale om salg i Norge av merker som Laika, Hymer, Bürstner, Niesmann + Bischoff og Laika. Dette er en langsiktig avtale som løper fram til 2024. EHG vil dermed konkurrere i det norske markedet gjennom to ulike kanaler med merker som helt eller delvis konkurrerer med hverandre.
Kaspersen sier at det derfor ikke vil være aktuelt at en «Hymer-forhandler» i Norge vil få tilgang til samtlige merker fra EHG-gruppen.

Caravan Nord skal fortsatt selge Globecar og Roadcar. Dette er merker fra den uavhengige leverandøren Pössl. Pössl kjøper imidlertid produksjonskapasitet av hhv Dethleffs- og Capron-fabrikkene. Globecar er som merke forbeholdt Dethleffs forhandlere.

Les også: Ny generalagent for Laika
Les også: En bransje i barndommen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *