Ny generalagent for Laika

Kroken overtar importen av Laika og etablerer nytt forhandlernett. Foto: Laika.

Kroken overtar importen av Laika og etablerer nytt forhandlernett. Foto: Laika.

Sist uke ble det kjent at Kroken på Åndalsnes har blitt ny generalagent og importør av italienske Laika til Norge. Laika eies av Erwin Hymer Group som Kroken har en omfattende avtale med.

Formelt overtok Kroken agenturet 1. mars, men i praksis skjedde det i forrige uke. Alle biler bestilt fra Laika tidligere blir importert og levert av vedkommende forhandler. Nye bestillinger importeres av Kroken.
Det forteller daglig leder Tor Grüner i Kroken caravan import AS til Bobilverden.
– Vi er ikke helt ferdig med opplegget og jeg har ennå ikke fått snakket med alle som har importert Laika til Norge. De har imidlertid fått informasjon om vår avtale fra Laika.

Tor Grüner vil selge mer Laika i Norge. Foto: Knut Randem.

Tor Grüner vil selge mer Laika i Norge. Foto: Knut Randem.

Det som imidlertid er klart er at Abobil.no fortsetter som forhandler av Laika. Som stor importør av Laika med en dypere kompetanse vil de få en mer sentral rolle i forhold til Kroken enn andre forhandlere.
– Det som ellers er klart er at Bergen Caravan erstatter Bergen Marine som forhandler i Bergen og at Oslo Caravan og Bodø Caravan blir nye Laika-forhandlere, forteller Grüner.
– Vi er i diskusjon med noen forhandlere, andre har vi ikke rukket å snakke med, men forhandlernettet bør være etablert innen Caravanmessen i september.
– Nå er fabrikken stort sett utsolgt og det bestilles lite nye biler på denne tiden. Avtalen får derfor størst effekt for salget av 2016-modellene, sier Grüner.
Modellskiftet skjer i løpet av sommeren og da skal forhandlernettet være klart. Grüner regner med å ha om lag åtte Laika-forhandlere. Det er ikke gitt at alle som har importert Laika tidligere skal fortsette som forhandlere.

Tro på merket
– Vi har kjempetro på Laika. De bygger veldig gode produkter for Skandinavia med blant annet sentralvarme. Nå bygger de også en ny fabrikk som blir en av Europas mest moderne i sitt slag, forteller Grüner.
I år skal Kroken først etablere forhandlernettet, og allerede i april skal forhandlere være med til Laika-fabrikken. Det er duket for opplæring framover.
– Laika skal bli større i Norge, lover Grüner og tenker på neste modellår.

– Hymer har en veldig offensiv strategi, som vi er en del av. Vi er en nær samarbeidspartner og er tett involvert med Erwin Hymer Group.
Hymer har etablert egne selskaper i mange land, men i følge Grüner er ikke dette aktuelt i Norge. Avtalen de har med Hymer skal utelukke etableringen av et slikt selskap i Norge.

– Mye kommer til å skje i vår bransje. Vi så hva som skjedde med Mobile Living Group (gikk nylig konkurs. red. anm.). Det er en overproduksjon i bransjen og noen vil ha behov for å rydde opp framover.
– Skal dere ha flere merker?
– Vi har nok merker. Vi skal også selge mer av Knaus oppe i dette, sier Grüner. Knaus eies for øvrig ikke av Erwin Hymer Group, men av nederlandske interesser.
– Vår portefølje er stor og vi har en jobb å gjøre. Det er ekstremt viktig for oss å bygge opp langsiktige avtaler og et godt forhandlernett. Forhandlernettet vil være en kontinuerlig prosess, avslutter Tor Grüner.

Les også: En bransje i barndommen

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
Rekordhøy interesse for bobil

2019 ble et vanskelig år for mange i bobilbransjen, men interessen for bobil var rekordhøy uten at det førte til Read more

Gjennomsnittsmåling av fart blir likevel videreført og utvidet

Den forrige samferdselsministeren, Jon Georg Dale (Frp), ville ha bort eller i det minste redusere antallet strekninger med gjennomsnittsmåling av Read more

Messecamp 2020 – garantert

I forbindelse med årets Caravanmesse på Lillestrøm blir det garantert messecamp for om lag 750 bobiler og vogner. Ikke på Read more

Ikke dra på vinterferie uten denne appen!

Skulle du falle og slå deg eller bli syk på fjellet, kan Hjelp 113-appen fortelle redningsmannskapene nøyaktig hvor du befinner Read more

  1 kommentar til “Ny generalagent for Laika

  1. Emil Bergersen
    30. mars 2015 at 13:23

    Dette er ikke bra, Kroken ser ut til å slå kloa i alt som heter bobil snart. Men det blir vel mere privatimport da, og med Krokens knallharde linje når det gjelder service og rep av privatimporterte bobiler så blir det vanskelig for mange.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *