Hvilke bobiler har best kjøkken? I dag under 6 meter

Er det i bobilen du har tid til å lage god mat? Eller er det i bobilen du helst vil ha det så lettvint som mulig? Bobilverden.no har sett nærmere på hvilke kjøkkenløsninger som finnes.

Kjøkken i bobil kan være så mangt. Itineo PF 600 utmerker seg i bobiler kortere enn 6 meter. Foto: Ellen Randem.

Vår vurdering av kjøkken er delt opp i tre artikler: inntil 6 meter, 6-8 meter og over 8 meter. I dag tar vi for oss de korteste bobilene. De øvrige lengdene omtales fram mot nyttår.

Bobilene inneholder kjøkken i alle varianter, fra de små og trange og til de store med alt utstyr du bare kan tenke deg.

Bruken av kjøkken i bobiler er like forskjellig som vi alle er. Noen griller og spiser stort sett ute og bruker også bobilen bare om sommeren. Andre bruker den hele året og i tillegg baker, steker og lager mye mat inne hele året.

Skap og oppbevaring er viktig – ikke minst på kjøkkenet. Her overskap i Itineo PF 600. Foto: Ellen Randem.

Hva har vi behov for på et kjøkken i bobilen?
Først og fremst skap og/eller skuffer til oppbevaring av kjeler, kopper og kar. I tillegg trenger man oppbevaring til noen matvarer sånn at man slipper å ta med «salt og pepper» hver gang vi skal på tur. Et kjøleskap i passende størrelse er også et «must». Behovet for separat fryser og stekeovn varierer helt sikkert.

Trenger vi to eller tre kokebluss? Vi har sett at flere biler – ikke bare de korteste – nå utstyres med kun to bluss. Kanskje fordi mange griller ute? Vi har snakket med produsenter som har funnet ut at ønskene for fordeler seg med en liten overvekt på to bluss. Dette har de funnet i sine egne hjemmemarkeder.

Betyr lengden noe?
Vi har sett på flere typer biler, fra de korteste bybobilene til de største linerne. Det er ikke en automatikk i at de korteste har dårligst kjøkken og de største har det beste.

Når det gjelder bobiler i størrelsen 6-8 meter er det mange som har veldig gode løsninger, men vi finner også det i de minste. De tre vi har valgt er alle 599 cm lange.

Vi har ikke tatt hensyn til innredningsfarger og belysning da dette varierer veldig og i mange bobiler har du flere valgmuligheter for farger i interiøret.

Det er forholdsvis godt med benkeplass i Itineo PF 600. Foto: Ellen Randem.

Itineo PF 600 utmerker seg
Høyt smalt kjøleskap med integrert fryser. Kjøkkenet har en stor god skuff og to lave underskap i tillegg til ett høyt underskap og to overskap uten hyller. Benken er 124 cm lang og har i tillegg en avlastningshylle på 20 cm. Den har to kokebluss. Det er god arbeidsplass på kjøkkenet i forhold til bobilens størrelse.

Et delikat kjøkken i Burstner Lyseo TD Harmony 594. Foto: Ellen Randem.

Burstner Lyseo TD Harmony 594
Høyt smalt kjøleskap med integrert fryser. Kjøkkenet har tre gode skuffer, et skap til å trekke ut i tillegg til et vanlig benkeskap, ett stort overskap og den har tre kokebluss.
Benken er 107 cm lang og byr på god arbeidsplass og god plass mellom kjøkkenbenken og kjøleskapet.

Skuffer som utnytter plassen i Harmony 594. Foto: Ellen Randem.

Challenger X150
Høyt smalt kjøleskap med integrert fryser. Her er det to overskap, et av dem har en ekstra hylle. Det er fire skuffer og et underskap. Her er det god benkeplass og en ekstra benkeplate. Den har to kokebluss og god arbeidsplass på kjøkkenet.

Gode skuffer og overskap i Challenger X150. Foto: Ellen Randem.

Vi har sett på langt flere bobiler inntil 6 meter lengde, men det er disse vi etter en subjektiv vurdering har valgt å vise fram med et positivt fortegn.

Vår vurdering av lengre bobiler kommer før nyttår.

Tekst og foto: Ellen Randem, Bobilverden.no

Les også: Hvilke bobiler har best kjøkken? I dag 6 til 8 meter

Del dette med andre:

  2 comments for “Hvilke bobiler har best kjøkken? I dag under 6 meter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *